A belvárosi halálos baleset szemtanúit keresi a rendőrség

Akt.:
A belvárosi halálos baleset szemtanúit keresi a rendőrség
A belvárosi halálos baleset szemtanúit keresi a rendőrség - © Fotó: Matey István, archív
Debrecen – Szemtanúk jelentkezését várja a Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya.

A Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya 09010/2640/2014. bűnügyi számon eljárást folytat közúti baleset okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A rendelkezésre álló adatok szerint, 2014. június 20-án 14 óra 27 perc körüli időben egy 44 éves debreceni férfi az általa vezetett billenős tehergépkocsival közlekedett Debrecenben, a Péterfia utcán a Kálvin tér irányából a Hunyadi János utca felé. A Péterfia utca és Hunyadi utca kereszteződésénél a gépjárművezető a kihelyezett forgalomirányító fényjelző készülék tilos jelzésénél megállt járművével, majd a jelzőlámpa szabad – zöld – jelzésénél a Hunyadi utca irányába, jobbra kanyarodva közlekedett tovább. A sofőr a kanyarodást figyelmetlenségből nem a jármű méreteire tekintettel hajtotta végre, melynek következtében a tehergépkocsi bal oldali részével elütötte a 49 éves kerékpárost.

A biciklivel közlekedő nő a balesetben olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítását követően a szakszerű orvosi ellátás ellenére életét vesztette.

A Debreceni Rendőrkapitányság kéri a szemtanúkat, azt az ismeretlen férfi szemtanút, aki a baleset időpontjában a helyszínen gyalogosan közlekedett, piros színű kabátot, világosbarna színű nadrágot viselt és egy kék színű esernyő volt nála, valamint azt a két ismeretlen gyalogosan közlekedő nőt, akik a baleset időpontjában, a helyszínen a kijelölt gyalogos átkelőhelyen haladtak át a Bem tér irányából a Tanítóképző Főiskola felé, jelentkezzenek – személyesen – a Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán (Debrecen, Sámsoni út 149. szám) vagy telefonon a nap 24 órájában elérhető 52/ 457-040 számon, illetve névtelenségük megőrzése mellett tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8-16, p: 8-13), vagy a 107-es, 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén. A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –


Teherautó gázolt halálra egy kerékpárost a belvárosban
Meghalt az a kerékpáros, akit péntek délután gázolt el egy többtonnás teherautó Debrecenben, a Tanítóképző Főiskolánál.