A belvárosban is megünnepelték a diabétesz-napot

A belvárosban is megünnepelték a diabétesz-napot
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen – A Hajdúsági Diabétesz Egyesület november 24-én ünnepelte a Diabétesz Világnapot a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Közösségi Házában.

A tagok – megadva a tiszteletet a diabétesz nemzetközileg elfogadott kék színének -, ruháikkal, kiegészítőikkel, a terem feldíszítésével tették emlékezetessé ezt a napot. A szponzoraiktól kapott támogatással lehetővé vált, hogy színvonalas műsorral, diétás enni-innivalóval, terített asztalok mellett ünnepelhettek.

db2

Fotó: Magánarchívum

Mint ahogyan azt Balog János elnök is kiemelte, nem önmagukat, nem is a cukorbetegséget, hanem megmentőiket, az inzulin feltalálóit ünnepelték. Dr. Neuwirth Gyula főorvos a betegek és az őket segítő egészségügyi csoport együttműködésének fontosságáról beszélt. A kulturális műsor keretében a fiatalok hipp-hopp táncot, a ,,Búzavirág” Dalkör citerával kísért dalcsokrot, valamint Balduccio Salvatore Luca és Bellofatto Antonio, a Csokonai-gimnázium olasz tagozatának tanárai és diákjai által előadott közismert olasz slágereket hallgathattak a résztvevők. Vendégeikkel – az egri és nyíregyházi sorstársaikkal – hosszas beszélgetésekre, diétás receptcserére és a régi közös élmények felemlegetésére került sor.

– Debreceni Művelődési Központ –
hirdetés