A becsületükért küzdenek: a lengyelek még egy utolsó rohamra indulnak

Juan Cuadrado és társai tudják, óvatosnak kell lenniük
Juan Cuadrado és társai tudják, óvatosnak kell lenniük - © Fotó: AFP
Az a csúfság is megeshet Lewandowskiékkal, hogy pont nélkül búcsúznak.

A négypontos Japán azzal a Lengyelországgal találkozik csütörtökön 16 órától Volgográdban (élő M4 Sport), amely már biztosan kiesett. A japánok előbb 2–1-re verték Kolumbiát, majd 2–2-es döntetlent játszottak Szenegállal. A fehér sasok az első fordulóban 2–1-es vereséget szenvedtek Szenegállal szemben, vasárnap pedig 3–0-ra maradtak alul Kolumbiával szemben.

„Lehet, hogy ez volt a legtöbb, amit kihozhattunk. Legyünk őszinték, nem egy apróságon múlt a vereség. Ne áltassuk magunkat, harcoltunk, megpróbáltuk a legjobbat kihozni magunkból, de jelenleg ennél többre nem voltunk képesek, ennyit tudunk. Egyedül voltam elöl, küzdöttünk, hajtottunk, én is megtettem mindent, ami lehetséges, de a harc nem elég ahhoz, hogy meccseket nyerjünk a világbajnokságon. Minőség is kellene, az pedig nem volt elegendő. Öt éve nem találkoztunk ilyen erős ellenféllel, még Németország sem volt ilyen jó az Eb-n. A kolumbiaiakat legalább a negyeddöntőbe várom” – mondta szomorúan a lengyelek klasszisa, Robert Lewandowski.

Lengyelország így a becsületéért küzdhet a továbbjutásra hajtó japánok ellen, akiknek elegendő lenne egy pont is a céljaik eléréséhez.

Izgalmas lesz

A H csoport másik meccsét is délután négytől rendezik, a szenegáliak és a kolumbiaiak Szamarában találkoznak (élő Duna TV). A dél-amerikaiak három ponttal a harmadik helyen állnak a kvartettben, Szenegál négy egységgel a második.

„Kolumbiának nemzetközi tapasztalattal rendelkező, rutinos játékosai vannak, akik képesek eldönteni egy-egy meccset. Tovább akarunk jutni, amihez győzni kell. Úgy hiszem, a középpályán dőlhetnek el a dolgok” – olvasható Aliou Cissé, Szene­gál szövetségi kapitányának a nyilatkozata a FIFA honlapján.

Yerry Mina, a kolumbiaiak védője a szövetség honlapjának elmondta, két nehéz mérkőzésen vannak túl. „Jó a hangulat a csapatban, alaposan felkészültünk a soron következő megmérettetésre, amely felér egy döntővel”.

Juan Cuadrado kiemelte, tisztában vannak vele, hogy a szenegáli játékosok nagyon erősek és gyorsak, ezért óvatosnak kell lenniük.

Egyértelműen mindkét csapat tovább akar jutni a csoportból, így egy roppant kiélezett csatára van kilátás.

ÉKN


Moszkva - A németek felett aratott szerdai 2-0-val a hatodik győzelmét könyvelhette el világbajnokságon a dél-koreai labdarúgó-válogatott. Ezek közül ötöt európai együttesek ellen ért el: 2002-ben, amikor bronzéremért játszhatott, a lengyeleket, a portugálokat és az olaszokat, 2010-ben pedig a gö...

Szomorú német szurkolók
Berlin - Megérdemelten esett ki már a csoportkörben a címvédő német válogatott az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon a német sajtó csütörtöki kommentárjai szerint. A négyesében utolsóként végzett csapat teljesítményét egyöntetűen történelmi kudarcként és szégyenként értékelték. A legnagyo...