A bazaltkő megmarad a „városnak”

A bazaltkő megmarad a „városnak”
A bazaltkő megmarad a „városnak” - © Fotó: Matey István
Debrecen-Pallag – Nem várt tényezők lassítják a Pallagi út felújítását.

Látszólag sima megállapodásnak tűnt, mégis módosítani kellett a vállalkozási szerződés határidejét – mondta lapunknak a Pallagi út felújítását végző Nagymester Kereskedőház Kft.-t ügyvezetője, Nagy István. Mint ahogy a Napló is megírta, a Pallagi úti kanyarban építendő körforgalomhoz szükséges ingatlan kisajátítása ugyanis elhúzódott. A 2013. szeptember 10-én kelt határozatot az ingatlan tulajdonosa bírósági úton megfellebbezte, az eljárás még mindig zajlik.

– Történt ez annak dacára, hogy a tulajdonos először elfogadta a kisajátításért kapott összeget, most mégis 1-2 millió forint feltart egy nagy beruházást – mondta az ügyvezető hozzátéve, jelenleg szünet van a bíróságon, de szeptemberben, ahogy a kisajátítás megtörténik, azonnal elkezdik a körforgalmi csomópont építését, majd 60 munkanapon belül be tudják fejezni a teljes munkát.

Szakaszosan

Az efféle akadályokba nem ütköző munkálatok már készen vannak: buszöblök kialakítása, közművek kiváltása, a víz-, a gáz-, a csatornarendszer, valamint a távközlési kábelek felújítása, a közvilágítás korszerűsítése, csapadékvíz-elvezetés megoldása. A TEVÁ-tól a körforgalomig tartó útszakaszon is lehetett dolgozni, viszont az aszfaltozással direkt várnak.

– Nem szeretnénk, ha az történne, hogy leaszfaltozzuk az új szakaszt, majd azon keresztül kezdjük el szállítani az építőanyagot a továbbiakra. Erről a részről egyébként is ki lesznek tiltva a kamionok, mi sem fogjuk tönkretenni az új utat. Jelenleg a lakóövezettől a 4-es főútig tartó, bazaltköves résszel foglalkozunk– mondta Nagy István.

HBN-BB

Arról, hogy mi a terv a felszedett bazaltkővel, és a cikk további részteleiről a pénteki Naplóban olvashatnak.