boon-sportoldal

2008.06.01. 23:18

Ellenállhatatlan volt a TVK-Mali TK

<p>Tiszaújváros - Kilencedik klubcsapat-bajnoki aranyérmét gyűjtötte be múlt vasárnap a TVK-Mali TK együttese. <dia width="900" height="700" alt="Triatlon 2008.06.01."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Triatlon_2008_06_01_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Triatlon 2008.06.01." /></a></dia></p>

Tiszaújváros (ÉM – SZIS) - A XVII. Tisza Triatlon keretében rendezték meg múlt vasárnap, Tiszaújvárosban a Magyar Köztársaság idei klubcsapat országos bajnokságát, mely a 2008-as Triatlon Tour első csapatfordulója is volt.

A Termál-fürdőben kijelölt versenyközpontban a borsodi érdekeltségű egységek közül a rendező TVK-Mali utánpótlás I-es és II-es korosztályos fiú csapat is dobogóra állhatott, míg a felnőttek hölgyek mezőnyében bronzot harcolt ki a két nagy visszatérőt, Góg Anikót és Danka Olgát is a soraiban tudó Uniqa-Team Miskolc SE. Az előző napon a Triatlon Tour szenior abszolút első helyét kiérdemlő Ojava Ülo nevével fémjelzett TVK-Mali TK szenior ,,A" csapata sikeresen megvédte bajnoki címét.

Jöhet a tizedik!

A férfiak versengése – a várakozásoknak megfelelően igazi presztízs-csatát hozott. A 750 méteres úszásban semmi sem dőlt, hiszen a legnagyobb riválisok szó szerint egy-egy másodpercre voltak egymástól a résztáv végén. A kerékpározás első 10 kilométerénél a TVK-Mali TK ötöse 22 mp előnnyel vezette a mezőnyt a tavaly bajnok DSC-DSI együttese előtt, míg harmadikként - Kuttor Csaba irányításával - az Uniqa-Team Miskolc haladt. A második depózásnál a tiszaújvárosiak újabb 25 másodperccel növelték előnyüket. A futás első felére a Török-testvérek, Alfréd és Dániel, valamint a hosszú térdsérülése után felépült és egyre jobb formát mutató korábbi világbajnok Dmitriy Gaag 57 mp-re növelte a különbséget, ami már elégnek tűnt a debreceniekkel szembeni ,,trónfosztáshoz".

A második körben 37 mp megmaradt a fórból, ami az ellenállhatatlan produkcióval előrukkoló, az elmúlt két évben ,,csak" ezüstéremre ,,ítélt" TVK-Mali TK kilencedik felnőtt csapatbajnoki aranyérmét jelentette. A tavalyi bronzérmes Uniqa-Team Miskolc SE a hajrában mindössze egy másodperccel maradt le a dobogóról és így a negyedik helyen végzett.

Borsodi eredmények 

 Felnőtt nők:

3. Uniqa - Team Miskolc SE (dr. Svéd Amelita, Boros Zsófia, Góg Anikó, Danka Olga).
Felnőtt férfiak:

1. TVK-Mali TK (Török Dániel, Török Alfréd, Dmitriy Gaag, Benőcs Zoltán, Balogh Lőrinc, edzők: Fodor Ágnes, Lehmann Tibor, Szakály Zsolt), … 4. Uniqa-Team Miskolc SE (Kuttor Csaba, Kis Gyula, Fegyver Péter, Bogdány Kenéz).
Szenior férfiak:

1. TVK-Mali TK ,,A" (Bálint Lóránt, Ojava Ülo, Ferge László, Vígh Sándor László, Szaniszló Bálint).
Utánpótlás II. kcs.:

2. TVK-Mali TK (Hankó Dávid, Balogh Bence, Császár Máté, Filep Alex és Suhajda Balázs)
Utánpótlás I. kcs.:

3. TVK-Mali TK (Hankó Gábor, Magyarosi Zoltán, Bacsa Máté, Kiser Tamá

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!