szon-sportoldal

2008.04.08. 08:46

Igazukért küzdenek a szakolyiak

<p>Tamás Miklós a megyei másodosztály Díjözön-csoportjában szereplő szakolyi futballegylet elnöke levélben nyilvánított véleményt az őszi idény 9. fordulójában 1–0-ás hazai vezetésnél félbeszakadt Nyírmihálydi elleni mérkőzés ügyében.&#160;<A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/igazaert-kuzd-a-szakoly/cn/szon-news-km_01-20080408-084331">Az omizus mérkőzésen történtek taglalása: <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

Mint arról beszámoltunk, az immár jogerős döntés értelmében a fellebbviteli bizottság 0–0-ás eredménnyel, mindkét gárda számára 1-1 ponttal igazolta a találkozót, amit a szezon utolsó körét követően levonnak a felektől.

Sértés nélkül

Mi azt szeretnénk, hogy a mérkőzések a zöld füvön, azaz a pályán dőljenek

el – írja levelében Tamás Miklós. – Le kellett volna játszani a mérkőzést.

A vezetőket támogatni kell, segíteni, mert ezek a fiatal vezetők egy fillér

nélkül végzik munkájukat, a szurkolók megelégedésére, hiszen a csapat

a táblázat második helyén áll. Remélem senkit nem sértettem meg, még csak

azt szeretném, ha rend lenne a labdarúgás területén.

– A magyar labdarúgás olyan helyzetben van, ami nem szívderítő – írta a szakolyi egyesület első embere. – A megyei labdarúgás helyzetét a nagyra becsült kollégám és tisztelt sporttársam, Tóth János a Demecser edzője a következőképpen jellemzi, híressé vált mondatával. „Ha Szakolyban egy flakon miatt lefújják a mérkőzést, akkor a nyírgyulaji pályát örökre be kellene tiltani.” A Csenger edzője, Szilágyi Sándor a történtekről azt nyilatkozta a közelmúltban: „Csak egyenlő mértékkel”.

Októberben bajnoki mérkőzést játszott a Szakoly és a Nyírmihálydi csapata. A mérkőzés a 62.percig a legnagyobb rendben zajlott. Majd egy nyírmihálydiszurkoló vizes flakont dobott a partjelző felé. A játékvezető lefújta a mérkőzést. Jelentésében leírta, hogy a rendezők nem vállalták a mérkőzés biztosítását. A vezetők kérték, hogy játsszák le a mérkőzést – ezt nem tette.
Az első fegyelmi tárgyalás 20.000 forint. Második fegyelmi, a mérkőzés újrajátszása, amikor is mi vezettünk 1–0-ra. A döntést megfellebbezték az eredmény: nem nekünk adott igazat, 0–0-val, 1-1 pont, amit megfellebbeztünk a labdarúgó szövetség elnökségénél, amely a határozatot helybenhagyta – tárgyalás nélkül.

Ez az úgynevezett határozat tele van sértődöttséggel, kioktatással, fenyegetéssel. Szerintem ez a fiatal vezetőség dolgozott, hogy fáradságos munkával talpra állítsa a csapatot. Ritka eset, hogy egy fiatal, ambiciózus polgármester hölgy, Szűcs Gabriella vállán tenger sok munkája mellett, mint egyesületi elnök, a szakvezetőkkel ilyen munkát végez. Nem kérnek ők kivételezést, csak azt, amit Szilágyi Sándor sporttárs is megerősít, „egyenlő bánásmódot”, igazságot és a három pontot. Az iratok a labdarúgó szövetségnél megtalálhatók, a hitelesség szempontjából. Mi nem nyugszunk bele ebbe a döntésbe, volt már itt korábban is mikor még nem én vezettem az egyesületet, hogy a Legfőbb Ügyészség adott nekünk igazat.

- Koncz Tibor - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!