A Balmaz szívesen törlesztene a Vác ellen

A Balmaz szívesen törlesztene a Vác ellen
© Fotó: Derencsényi István, archív
Balmazújváros – Füzesi Ferenc szerint nem kell különleges dolgokat tenniük a sikerért.

A kéthetes bajnoki szünet után újabb mérkőzés vár a Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK csapatára, mely vasárnap 18 órától a Váci KSE otthonába látogat.

Túl vannak az első 13 fordulón a férfi kézilabda NB I-ben szereplő gárdák, ami azt jelenti, hogy tulajdonképpen megkezdődik a tavaszi szezon az élvonalban. Az újvárosiak 11 ponttal a tabella hetedik helyén zárták az első etapot, míg az újonc létére meglepően jól teljesítő váci egylet 12 egységgel a hatodik.

Füzesi Ferenc alakulata kettős motivációval vetheti bele magát a hétvégi ütközetbe, hiszen ha nyernek a hajdú-bihariak, nem csak hogy megelőzik riválisukat, hanem revánsot is vehetnek a nyitányon elszenvedett 30–28-as vereségért.

Fontos a védelem

– Kihasználtuk, hogy a válogatott szereplése miatt szünetelt a bajnokság. Volt lehetőségünk egy kis pihenésre, ami jól is jött, mivel szinte minden játékosomnak akadtak kisebb-nagyobb sérülései. De a lazítás után természetesen folytattuk az edzéseket, csiszoltuk az egyéni technikákat, és készültünk a visszavágásra. Az első meccsünkön a Vác megkoppintotta az orrunkat, elvitték tőlünk a két pontot, most viszont rajtunk a sor! – szögezte le Füzesi Ferenc, a Balmazújváros vezetőedzője, aki szerint sok fog múlni a védekezésükön.

– Tapasztalt játékosok alkotják a Pest megyei együttest, mely jól is igazolt, így nem érdemtelenül tart ott, ahol. Ahhoz, hogy felülmúljuk őket, nem kell különleges dolgot tennünk, amennyiben a védelmünk stabil, bárkivel felvesszük a versenyt. A fiúk jó állapotban vannak, egységesek, és szeretnének revánsot venni – fogalmazott az újvárosiak mestere.

Arról is érdeklődtünk, elégedett-e a tréner csapata eddigi teljesítményével. – A pontok számát nézve nem lehet okunk panaszra, de mivel sűrű a mezőny, mégis hiányoznak azok az egységek, melyeket egy kicsit nagyobb odafigyeléssel megszerezhettünk volna.

HBN
hirdetés