A balesetek napja volt a kedd Hajdú-Biharban

Akt.:
Baleset Debrecen és Hosszúpályi között
Baleset Debrecen és Hosszúpályi között - © Fotó: police.hu
Hajdú-Bihar – A szabályszegések balesetekhez vezettek megyénkben is – adta hírül a police.hu. Négy ütközésről is beszámoltak.

Egy nő 2018. október 16-án 10 óra körül az általa vezetett személygépkocsival közlekedett a Debrecenben, a Mester utcán. A sofőr a Mester és Bethlen utcák kereszteződésében jobbra kanyarodott gépkocsijával a Bethlen utcára, amikor nem adott elsőbbséget a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen közlekedő nőnek, akit elütött. A baleset során a gyalogos az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyű sérülést szenvedett.

b2Fotó: police.hu

Egy 36 éves férfi 2018. október 16-án 12 óra 30 perc körül az általa vezetett személygépkocsival közlekedett Debrecenben, a Vágóhíd utcai szervizúton. A sofőr az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” közúti közlekedési jelzőtábla ellenére úgy kanyarodott balra, a Vágóhíd utcára a Galamb utca felé, hogy nem adott elsőbbséget egy az úton közlekedő kerékpárosnak, akivel összeütközött. A baleset következtében a biciklis elesett, és az elsődleges adatok szerint könnyű sérüléseket szenvedett.

ba2Fotó: police.hu

Debrecenben, a Sólyom utcán közlekedett 2018. október 16-án 17 óra körül egy férfi az általa vezetett tehergépkocsival. A 36 éves sofőr járművével úgy kanyarodott balra, az Irén utcára, hogy nem győződött meg arról, hogy gépkocsija előzését másik jármű megkezdte, emiatt nekiütközött az útkereszteződésben őt balról előző, a veszélyhelyzet miatt fékező, majd az úttesten elboruló segédmotor-kerékpárosnak. Az ütközés következtében a motoros az elsődleges adatok szerint könnyű sérülést szenvedett.

A 4808-as úton Debrecen felől Hosszúpályi irányába közlekedett 2018. október 16-án 17 óra körül az általa vezetett Renault típusú személygépkocsival egy 37 éves férfi. A sofőr előzni kezdte, a vele azonos irányba haladó Alfa Romeo típusú gépjárművet, azonban nem győződött meg arról, hogy be tudja fejezni a manővert, és mivel nem tudta, ezért vissza akart húzódni a saját sávjába, de a járműve jobb elejével nekiütközött a másik személyautónak. Mindkét gépkocsi az útpadkán állt meg. A baleset következtében az elsődleges adatok szerint az Alfa Romeóban utazó nő és a sofőr könnyű sérüléseket szenvedett.

A rendőrség vizsgálja a balesetek körülményeit.

A közúti közlekedési szabályok betartásával a balesetek megelőzhetők – hívja fel a figyelmet a rendőrség.

Forrás: Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság


Hajdú-Bihar - A járművön harmincan utaztak, mindenki időben leszállt, nem sérült meg senki. Ügyeleti hírek keddről a katasztrófavédelemtől. Nem tudott ajtót nyitni egy idős ember tegnap délelőtt Debrecenben, az Ispotály utca egyik társasházának lakásában. A debreceni hivatásos tűzoltók külső erőb...

Fának csapódott egy autós a Monostorpályi úton
Debrecen - Fának ütközött egy autó a Monostorpályi úton, az Oláh Károly utca közelében - adta hírül a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Fának csapódott egy autó Debrecenben, a Monostorpályi úton. A város hivatásos tűzoltóit riasztották a helyszínre, ahol az út teljes lezárása mel...