Helyi közélet

2015.12.09. 13:35

A teqballozó Kocsis Fülöpnél nem lesz ma jobb dolog az interneten

Hajdúdorog - Egy magyar találmány Kocsis Fülöp metropolita ajánlásával.

Hajdúdorog - Egy magyar találmány Kocsis Fülöp metropolita ajánlásával.

Teqball-asztalt adományoztak annak feltalálói, Huszár Viktor és Borsányi Gábor az MLSZ-en keresztül a hajdúdorogi Szent Bazil Oktatási Központnak. A Kocsis Fülöp metropolita közbenjárásával, a sportélet fejlesztéséért érkezett adományt maga az érsek is kipróbálta.

A teqball egy futball alapú magyar fejlesztésű új sporteszköz és egy új sport is egyben, amely mind a profi focisták, mind az amatőr sportbarátok számára kiválóan alkalmas a technikai tudásuk, a koncentrációs készségük és az állóképességük fejlesztésére. A Teqball a labdarúgás legtisztább válfaja, mivel a játékosok között nincs fizikai kontaktus, sőt, az eszközt sem lehet megérinteni a játék közben, ebből adódóan a sérülésveszély kockázata nagyon alacsony. Borsányi Gábor, az új sportág feltalálója szerint is családi, baráti szórakozásra, vagy sérülésből visszatérő profik kezelésére is alkalmas.

Kocsis Fülöp metropolita, a Hajdúdorogi Főegyházmegye képviseletében az intézmény szintén új és modern tornacsarnokában elmondta, hogy amikor arról tájékozódott, merre halad a magyar sportélet, és hogyan lehetne azt fejleszteni, hallott az új sportágról, és azonnal megtetszett neki a találmány. A Magyar Labdarúgó Szövetség segítségével aztán sikerült megkapni. Az érsek atya csupán a teqball nevét nem tartja igazán magyarosnak, ezért pályázatot hirdetett meg a különleges fociasztal új nevéért - vízkeresztkor hirdetnek eredményt. Az új eszköz megáldását követően természetesen be is mutatták, hogyan működik, maga az érsek atya is megmutatta, hogy valójában ő is egy labdazsonglőr.

HBN-BB​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában