A balesetek megelőzéséért tettek a debreceni rendőrök

A balesetek megelőzéséért tettek a debreceni rendőrök
© Fotó: police.hu
Debrecen – A debreceni rendőrök a prevenció érdekében tájékoztatták több rendezvény résztvevőit.

A Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály balesetmegelőzési munkatársa előadást tartott április 1-jén a Debreceni Nagyállomás konferencia termében középiskolás fiatalok részére. A Belváros-Tócóskert Rendőrőrs által szervezett bűn- és balesetmegelőzési rendezvényen a rendőrök felhívták a figyelmet a gyalogosok, kerékpárosok és járművezetők által elkövetett szabálysértésekre és baleseti okokra, valamint a megelőzés fontosságára.

A Közlekedés Biztonságáért Alapítvány által szombaton Debrecenben, a Kassai úti sportcsarnok parkolójában megrendezett Tavaszi Motoros Vezetéstechnikai felkészítőn részt vett a Debreceni Rendőrkapitányság. A rendezvényen a Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai tájékoztatták a résztvevőket megyénk közlekedésbiztonsági helyzetéről, a legfőbb baleseti okokról és a motorosok által leggyakrabban elkövetett szabálysértésekről. A rendőrök felhívták a járművezetők figyelmét a megfelelő motoros ruházat viselésének fontosságára is.

A debreceni rendőrök április 2-án Debrecenben, a Nagyerdőn megrendezett VII. Rotary Futófesztiválon felhívták a futók és szurkolók figyelmét a rendezvény biztonságos lebonyolítása érdekében arra, hogy a sportolók sötétben és korlátozott látási viszonyok esetén mindig viseljenek olyan ruházatot, amelyen van fényvisszaverő felület, vagy egyéb láthatósági kiegészítő. A rendőrök a résztvevőket tájékoztatták a rájuk vonatkozó közlekedési szabályokról és jól láthatóság segítő eszközöket osztottak.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –