A Balaton utcai eset nem ismétlődhet meg

Aláírásgyűjtés és tiltakozó akció akadályozta meg az egyik nagy mobilszolgáltató átjátszótornyának Balaton utcára építését
Aláírásgyűjtés és tiltakozó akció akadályozta meg az egyik nagy mobilszolgáltató átjátszótornyának Balaton utcára építését - © Fotó: archív
Debrecen – Átjátszótorony ezután csak önkormányzati véleményezés után.

Igen hasznos módosításról szavazhat a debreceni képviselő-testület csütörtökön. A 2012 decemberében megalkotott településképi védelemről szóló rendelet néhány pontjának módosításán túl a szabályozásba egy új elemet is beépítenének. Mint az Kováts Ákos főépítész előterjesztéséből kiderült, a módosítás nyomán még a hatósági döntés meghozatala előtt véleményezhetné az önkormányzat az elektronikus hírközlési építménynek minősülő antennatartók, illetőleg a ­szélerőmű elhelyezésével kapcsolatos terveket.

Ez azért fontos, hogy ne ismétlődhessen meg az az év eleji eset, amikor lakossági aláírásgyűjtés és tiltakozó akció akadályozta meg az egyik nagy mobilszolgáltató átjátszótornyának Balaton utcára építését. A 30 méteres vasmonstrum közvetlenül a lakóházak közé került volna.

Az adótorony elhelyezésének véleményezése a Balaton utcai esetben érintett, az ügy elrendezésében aktív szerepet vállaló önkormányzati képviselő, Szabó Gyula kezdeményezése.

HBN-FÁ