A Balaton-átúszáson és a Tisza-tavi versenyen is ott voltak a szeniorok

A Balaton-átúszáson és a Tisza-tavi versenyen is ott voltak a szeniorok
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Az idei, 34. Balaton-átúszáson Révfülöp és Balatonboglár között nagyjából 8000 résztvevő teljesítette az 5200 méteres távot, akik közül száznál is többen Debrecenből érkeztek a helyszínre.

Egy főleg cívisvárosi és szabolcsi szenior úszókból, illetve meghívott sporttársaikból alakult 21 fős élménykülönítményes csapat („Bátraké a medence”) 18 tagja is átúszta a Balatont, mégpedig a Bátor Táboros, súlyosan beteg gyerekeknek gyűjtve adományokat. Danyi József háromszor, Tóth Béla kétszer is megtette a távot, míg a többiek (Tóth Szilveszter, Kálóczy Zsuzsa, Rentka László, Erdélyi Zoltán, Szaszkó János, Kovács Zsolt, Lengyel Stella, Legoza Éva, Takácsné Kancsár Katalin, Bihari Árpád, Póti Eszter, Zimányi András, Török Tímea, Tőzsér Zoltán, Szőllősi László és Avramucz Attila) megelégedtek az 5200 méter egyszeri teljesítésével.

Két élménykülönítményes csapattag, Batta Gyula és Gazda Zsuzsa akadályoztatása miatt nem a Balatonban, hanem otthon, medencében úszta le a távot. (A 81 éves élménykülönítményes debreceni csapattag, Kovács Lukácsné számára már túl hosszú az 5200 méter, ő csapattársaival együtt a következő, 2000 m-es megmérettetésre készül, amelyet a közeljövőben Abádszalókon, a Tisza-tóban rendeznek.)

Néhány további ismerős debreceni sporttárs a Balaton-átúszás eredménylistájáról: Bankó Dávid, Mauks Levente, Vitályos Géza, Kiss Márton, Kiss Dániel, Illés Árpád, Ritók Zoltán, Rácz Kálmán és szülei, Nagy Göde Zsuzsánna, Sólymos József, Szabó Pál, Borza Vajk, ifj. Gőz József.

HBN
hirdetés