Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.20. 10:35

Vágtázunk majd egy jót!

<p>Nyíregyháza - Megyénket Nyíregyháza és Mándok egy-egy lovasa képviseli a Nemzeti Vágtán, a megyeszékhely lovasa Suták Vanda, a felső-szabolcsi településé dr. Kalmár József lesz.</p>

Május 19-én kisorsolták a Nemzeti Vágta futamainak résztvevőit, így minden készen áll a május 31-én és június 1-jén, a budapestiHősök terén tartandó, 96 indulós Nemzeti Vágtára. Megyénket Nyíregyháza és Mándok képviseli, a megyeszékhely lovasa Suták Vanda, a felső-szabolcsi településé dr. Kalmár József lesz.

Utóbbi a Tiszakönyök Haditorna Közhasznú Egyesület nevében indul, Zeusz nyergében. Dr. Kalmár József nem bocsátkozott esélylatolgatásba, s úgy vélte: nagy rangot jelent a versenyen való indulás. – Egyesületünk leggyorsabb lova Zeusz, ám látva, hogy versenytelivérek is indulnak, egyelőre annyit mondok, hogy a részvétel a fontos. Természetesen készülünk a versenyre, s mindennap gyakorolunk, ami biztos, hogy május 31-én vágtázunk majd egy jót.

Suták Vanda évek óta zsokéként versenyez, profi lovasnak számít tehát, mégis azt mondja: nem veszélytelen a Nemzeti Vágta.
– A Hősök tere kicsi egy ilyen versenyhez, így nagy az összeütközés és a kisodródás veszélye, s a nagy tömeg miatt valószínűleg a lovak is idegesebbek lesznek – mondta, s hozzátette: fejben kell inkább felkészülni, tudni, hogy milyen tempóra lesz szükség, megtervezni, melyik kanyart hogyan lehet bevenni.

Vanda Alexander nyergében vág neki a vágtának, a kiemelkedő eredményekkel rendelkező és lovasa is nap mint nap gyakorol, hogy a lehető legjobb eredményt érje el a Hősök terén rendezett viadalon.

A csapatok 16 előfutamban versenyeznek, a nyíregyházi lovas, Suták Vanda a 3. futamban, Hatvan, Őriszentpéter, Szentes, Újbuda és Bonyhád képviselőivel csap össze, a Mándokot képviselő Kalmár József pedig a 14. futamban, Pákozd, Petőfibánya, Gyomaendrőd, Palkonya és Balatonalmádilovasával próbálja meg kivívni a továbbjutást. A futamgyőztesek továbbjutnak a középdöntőbe, amiből hármat rendeznek majd, és ezeknek első két helyezettje jut a döntőbe.

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!