Helyi közélet

2014.09.12. 17:39

Önkormányzati választások 2014 - Végleges a voksesélyesek névsora a megyeszékhelyen

Hajdú-Bihar - Kétszázan indultak volna az önkormányzati választáson, de nem mindenkit vettek nyilvántartásba.

Hajdú-Bihar - Kétszázan indultak volna az önkormányzati választáson, de nem mindenkit vettek nyilvántartásba.

A debreceniek érdekképviseletére 186-en esélyesek az október 12-ei helyhatósági választásokon. A helyi választási iroda közleménye szerint a kerületekben 6-9 egyéni képviselőre lehet majd voksolni. A pénteken véglegessé vált adatok azt tükrözik, hogy a mind a 24 választókerületben jelöltet tudott állítani a Civil Fórum, a DK, az Együtt, Fidesz-KDNP, a Jobbik és az MSZP. A cívisváros polgármesteri székére heten pályáznak. Ikszelhetünk dr. Dobrossy István (DISZ), Kósa Márta (Civil Fórum), Kőszeghy Csanád Ábel (Jobbik), Madarasi István (MSZP), dr. Papp László (Fidesz-KDNP), Varga Imre (Magyar Munkáspárt) és Varga Zoltán (DK) neve mellett.

Kompenzációs listát nyolc szervezet, a Civil Fórum, a DISZ, a DK, az Együtt, Fidesz-KDNP, a Jobbik, az LMP és az MSZP állított.

A bolgár, a görög, a német, az örmény, a román, a roma és a ruszin kisebbség képviselőit vették nyilvántartásba az voksolásra. A legtöbb — hét, illetve nyolc – jelöltet utóbbi két nemzetiség delegált.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában