A 88.utca foglyait láthatták

A 88.utca foglyait láthatták
Neil Simon A 88. utca foglyai című vígjátékának szerdai előadásával folytatódott a ny ári színházi sorozat a Kölcsey-főiskola udvarán.

A történet:

Mel (Kern András) és Edna Edison ( Básti juli) élete fenekestül felfordul, amikor Mel, a gazdasági válság következében elveszíti az állását. Egzisztenciájuk megrendül, és Mel önbecsülése összeomlik. Edna humorral, empátiával próbál reagálni, és mindent elkövet, hogy segítsen levert férjén, de Mel-nek most sem kedve, sem ereje méltányolni ezt – a helyzet kezd kilátástalanná válni. Mel testvérei anyagilag talán tudnának segíteni, de hogy lehetne orvosolni a fölöslegessé vált ember lelkiállapotát? Milyen kiút lehetséges egy ilyen helyzetből? Mindenkinek rá kell jönnie, hogy a megoldáshoz csak egymásban bízva és egymást támogatva tudnak közelebb kerülni.

Az előadások készült fotósorozat itt megtekinthető

Neil Simon, a hazánkban is rendkívül népszerű komédiaszerző e darabjában is, saját legjobb hagyományait folytatva, valódi emberi konfliktust ábrázol – rendkívül szórakoztatóan. Együttérző humorral, fanyar iróniával, szellemes dialógusokban bontakozik ki egy szeretetreméltó házaspár hétköznapi válsága.

 

 

 Szereplők:

Edna – Básti Juli

Mel – Kern András

Pauline – Borbás Gabi

Jessie – Szabó Éva

Harry – Papp János


Dramaturg: Radnai Annamária Díszlet, jelmez: Gyarmathy Ágnes Rendezőasszisztens: Kabódi Szilvia Producer: Orlai Tibor Rendező: Ilan Eldad