A 10 legnépszerűbb Avicii-szám

Akt.:
A 10 legnépszerűbb Avicii-szám
© Fotó: AFP / Bjorn Larsson Rosvall
A pénteken elhunyt Tim Bergling, vagyis ismertebb nevén Avicii mély nyomot hagyott az elektronikus tánczenében. Dalait rongyosra játszották a rádiók, és játsszák még most is. Fellépésein világszerte megtöltötte a tánctereket, sőt, kétszer még Grammy-díjra is jelölték. A YouTube-megtekintések alapján összeszedtük, mely dalokat imádja tőle legjobban a közönség.

10. You Make Me

Avicii 2013-as True című debütáló albumának második száma, Salem Al Fakir énekessel közösen vették fel.

9. The Days

Ezt a dalt Bostonban játszották először, szintén Fakir énekel benne. 2014-ben jelent meg.

8. Addicted To You

Az Addicted To You-ban Audra Mae folkrock-előadó működött közre, és 2013 novemberében, egy ausztrál rádióban tartották a premierjét. A dalhoz készült klipet Sebastian Ringler rendezte, és Svédországban forgatták.

7. I Could Be The One (feat. Nicky Romero)

A holland Nicky Romeróval és a svéd Noonie Bao énekesnővel felvett szám 2012 karácsonyán mutatkozott be a nagyközönségnek, és egyből a svéd kislemezlista harmadik helyére ugrott. Magyarországon egy ideig vezette is a slágerlistákat.

6. Levels

A Levels fülbemászó szintetizátordallamait egészen biztos, hogy senkinek sem kell bemutatni. A dal – amelyet LE7ELS írásmódban is ismerhetünk – premierjét 2010-ben tartották a BBC Radio 1-on, az Etta James vokáljával elkészített végleges verzió pedig 2011 márciusában debütált az Ultra Music Festival közönsége előtt. A Levels Grammy-jelölést ért Berglingnek 2013-ban.

5. The Nights

A The Days-zel szerepelt egy kislemezen 2014-ben, az Egyesült Királyság dance-listáján egyből az élen kezdett. 2015-ben Avicii egy saját electro house-remixet is összerakott hozzá, ezt itt lehet meghallgatni.

4. Hey Brother

A Dan Tyminski amerikai bluegrass-énekessel felvett dalban Avicii saját bátyjának üzen. A felvétel sokaknak a Coca-Cola népszerű reklámjából is ismerős lehet.

3. Coldplay – A Sky Full Of Stars

Ezt a számot a Coldplay Avicii-vel közösen írta, a 2014-es megjelenéskor imádták a kritikusok, és több mint 16 országban sikerült bekerülnie a slágerlisták top 10-eibe.

2. Waiting For Love

A második Avicii-stúdióalbum, a Stories első kislemezén kapott helyet 2015-ben. A dalban a holland nagyágyú, Martin Garrix is közreműködött.

1. Wake Me Up

Avicii kétségkívül legnagyobb slágere, a közel másfél milliárdnyi YouTube-megtekintés magáért beszél. A True legelső felvezető kislemezén jött ki 2013 júniusában, még kazettán is kiadták. A dalban Aloe Blacc soul-előadó énekel, az akusztikus gitárt pedig az incubusos Mike Einziger pengeti.


Neked melyik a kedvenc Avicii-dalod a felsoroltak közül?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Avicii a 2015-ös Sziget Fesztiválon
USA - A Grammy-jelölt DJ 28 éves volt, halálának oka egyelőre ismeretlen. Meghalt Tim Bergling, művésznevén Avicii - írja a CNN. A DJ halálhírét sajtóképviselője is megerősítette. Avicii Maszkatban, Omán fővárosában vesztette életét, egyelőre ismeretlen körülmények között. Mély fájdalommal tudat...