Nagyvilág

2008.06.19. 08:55

Újabb lábat találtak Kanadában

<p>Ismét emberi lábat mosott partra a víz Kanadában. Kevesebb mint egy év alatt ez a hatodik alkalom, hogy edzőcipőbe bújtatott lábszár kerül elő az ország csendes-óceáni partvidékén a vízből - közölte a rendőrség.<BR /></p>

A fekete futócipős férfi jobb lábát egy nő fedezte fel szerdán egy Campbell River halászvároshoz közeli strandon. Szemtanúk szerint a cipőből mindössze két csont állt ki, a bokarész köré pedig némi hínár tekeredett.

Tavaly augusztus óta ezzel együtt összesen öt jobb és egy bal lábat találtak British Columbia déli partjainál, nemzetközi találgatások indítva ezzel egy lehetséges misztikus gyilkosságsorozat, esetleg egy repülőgép- vagy hajószerencsétlenség körülményeiről. Szakértők szerint ugyanakkor a testrészek akár több ezer kilométert is sodródhattak a vízen, és az edzőcipő akár évekig is megóvhatta a lábakat az oszlástól.

Korábbi találgatások szerint a lábak azokhoz a férfiakhoz tartoztak, akik még 2005 februárjában tűntek el a vízen Campbell River közelében. A halottkém azonban ezt a lehetőséget kizárta, ugyanis a talált maradványok elvégzett DNS-teszt szerint nem az eltűnt férfiak részeit találták meg. Ezt az elméletet cáfolja ráadásul a most talált újabb láb is, amely ismét jobb, már az ötödik, míg az eltűntek mindössze négyen voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!