9 hét után élve találták meg a sivatagban az önjelölt túlélőt

9 hét után élve találták meg a sivatagban az önjelölt túlélőt
Matthew Allen novemberben indult önszántából egy túlélő túrára. A 18 éves fiú szándékosan elkerülte a túrázókat, hogy ne tudjon róla senki. Sajnos nem figyelt oda, amikor Bear Grylls sorozatát nézte – ha egyáltalán nézte.

Amikor rátaláltak már félig megvakult és a testsúlyának felét elveszítette. 9 hét után találtak rá, szinte már mindenki lemondott arról, hogy valahol életben lehet. Két túrázó talált rá vasárnap szörnyű állapotban, még felállni sem bírt. Zavart volt, a bőrét szúnyogcsípések borították mindenütt. Helikopterrel szállították kórházba.

Sydneytől északra találták meg, mindössze két mérföldre az otthonától. Úgy döntött, hogy szervez magának egy túlélő túrát és elindult a vadonba.

Ez a kis móka azonban majdnem az életébe került, hiszen gyakorlatilag élelem nélkül és minimális vízzel kellett átvészelnie az időszakot. Nem épített sátrat sem, így ki volt téve az időjárás viszontagságainak. Ennyi idő után és ilyen feltételek mellett senki sem gondolta, hogy életben maradhat. Csak a csodának köszönheti, hogy nem halt meg. A rendőrség szerint mentális problémái is lehettek, hogy így elindult egyedül, tulajdonképpen a halálba. Nem vitt magával ruhát sem és a telefonját is otthon hagyta.