870 milliós vis major igény Fejérben

Az árvíz miatt 31 település adott be vis major igényt Fejér megyében. Összesen 870 millió forintot igényeltek a települések.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság összesítése kedden készült el. A megyében most is folyik védekezés, mert az esőt már nem tudja a föld beszívni.

Az összesítés a magánkárokat nem tartalmazza. A 870 millió forintot védekezésre és helyreállítása igényelték az önkormányzatok. A legtöbb pénzt Igar és Bakonycsernye kérte, Igar 300-400 millió forintot vár. Igar-Vámon házakat öntött el a víz, Igar-Vámszőlőhegyen a sár hömpölygött többször az utcákon, udvarokon át. Bakonycsernye 200 milliós igényt adott be. Ott többször öntött ki a Gaja és Suri- patak.

A kárigények folyamatosan változnak. Jelenleg is folynak munkák a megyében. Az eső két napja esik, már nem tud elfolyni, ami 4-6 településen okoz gondot. Polgárdiban kértek homokzsákot ma, mert a Cinca-patak kiöntött, 3-8 lakóingatlant veszélyeztet. Nádasdladányban a külterületről befolyó víz utat öntött el, iszappal töltötte fel a vízelvezető árkokat – tudta meg a Független Hírügynökség Bárdos Zoltántól, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató helyettesétől.

– Független HÍrügynökség –