86 fõvárosi szórakozóhelyet ellenõriztek a tûzoltók – nyolcat bezáratnának

Összesen 86 szórakozóhelyet ellenőriztek a tűzoltók Budapesten az elmúlt egy hónap alatt, ezek közül nyolcat veszélyesnek ítéltek, ezért kezdeményezik bezárásukat.

Az ellenőrzések alatt 52 hellyel volt valami probléma, a tűzoltók összesen 31 esetben szabtak ki helyszíni bírságot, többen pedig hatósági figyelmeztetést kaptak.

86 szórakozóhely, 31 helyszíni bírság, 13 hatósági figyelmeztetés, egy szabálysértési feljelentés és nyolc olyan szórakozóhely, amelyet veszélyessége miatt a tűzoltók bezáratnának – ez a körülbelül egyhónapos ellenőrzés mérlege. Az érintett nyolc diszkóban az ellenőrzéskor sokkal többen voltak, mint ahány ember bent tartózkodhatna, és ennek a számnak az ajtók áteresztő képessége sem felelt meg. A helyszíni bírságokat többnyire eltorlaszolt vészkijáratok, tűzoltókészülékek hiánya, elektromos rendszer felülvizsgálatának hiánya és hasonló problémák miatt szabták ki. Ez az összeg valamivel több mint 500 ezer forintot.

A nyolc veszélyesnek ítélt szórakozóhely bezárását a tűzoltóság már kezdeményezte az illetékes jegyzőnél – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Dobson Tibor, a Fővárosi Tűzoltóparancnsokság kommunikációs főosztályvezetője.