8 szokás, amivel mindannyian ártunk a szervezetünknek

Akt.:
8 szokás, amivel mindannyian ártunk a szervezetünknek
© Forrás: msn.com
A következő szokásoktól jobb, ha megkíméljük magunkat.

A szervezetünknek mi magunk lehetünk a legnagyobb ellensége, ugyanis a döntéseink hatással vannak az egészségünk alakulására. De mivel is árthatunk magunknak a legtöbbet?

1. Alváshiány

Ha nem alusszuk ki magunkat, az agy zsugorodik, fokozódik az étvágy, ráadásul a vérnyomás is megemelkedik, a vezetés közbeni reakcióidő pedig akár a háromszorosára is nőhet.

2. Cukros üdítők

Csak néhány korty üdítőt szokott inni? Biztos? Ha nem tartunk mértéket, észrevétlenül visszük be a kalóriákat és rövid időn belül gyarapszik a súlyunk.

3. Kevés folyadékbevitel

Igyunk elég folyadékot, ugyanis az segít megszabadulni a méreganyagoktól, szállítja az oxigént és segít megvédeni a szerveinket.

4. Szunyókálás

Az alváshiánynál már csak a szunyókálással tehetünk rosszabbat a testünknek. Ugyanis ha nem alszunk mélyen csak még jobban leterheljük a szervezetünket és még fáradtabbá válunk.


BBqDzC9
Forrás: msn.com


5. Dohányzás

A lehető legrosszabb szokás a fekete listán.

6. Túl sok ülés

Esténként órákon át nézné a kedvenc sorozatát a kanapén ülve? Kutatók arra jutottak, hogy ha napi 11 óránál többet ülünk egy helyben, akkor negyven százalékkal növeljük az idő előtti elhalálozás kockázatát.

7. Bezártság

Legszívesebben egész nap az ágyában maradna és nem mozdulna ki otthonról? Ha két egymást követő napon nem hagyja el a házat, akkor rengeteg D-vitamintól szabadítja meg a szervezetét, ugyanis már napi húsz perc szabadban töltött idő jótékony hatással van a testre.

8. Képernyő

Egy 2011-es tanulmány arra az eredményre jutott, hogy azok az emberek, akik napi négy óránál több időt töltenek képernyő előtt, 48 százalékkal nagyobb eséllyel haláloznak el valamilyen okból kifogólak azokkal szemben, akik napi két órát.

(msn.com)

Címkék: , ,