8 étkezési szabály, amit külföldön be kell tartani

Akt.:
8 étkezési szabály, amit külföldön be kell tartani
© Illusztráció: Pixabay
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Tudtad, hogy néhány étkezési szokásunk, amelyet mi egyértelműnek és helyesnek tartunk, azok néhány országban sértőek vagy tiltottak? Gyakran például megsózzuk vagy megborsozzuk az ételünket, és bele sem gondolunk abba, hogy ezt a mozdulatot külföldön akár sértésnek vehetik. Mutatunk néhány szokást, amit nem árt észben tartani, ha egy másik országba utazunk.

8. Dubajban és Kazahsztánban a szívesen látott vendégek csészéjét félig töltik

afternoon-3157393_640Fotó: Pixabay

Az, hogy a csészét csak félig töltik meg teával, azt jelenti, a vendéglátók szívesen vannak velünk, nem akarják, hogy úgy érezzük, szeretnék, ha elhagynánk az otthonukat. Ezzel a szokással éppen azt tudatják, hogy nem akarják megszakítani a beszélgetést, hanem folytatni szeretnék. Abban az esetben, ha teletöltik a csészénket, finoman utalnak rá, hogy ideje lenne hazamenni.

7. Kínában a tiszta teáskanna lelketlennek számít

beverage-1869716_640Fotó: Pixabay

Kínában az emberek a teáskannát nem mosogatószerrel mossák el. Mindössze vízzel vagy egy különleges homokkal tisztítják. Az edény oldalán keletkező lerakódást ugyanis a tea lelkének tekintik, amelyet tilos a különböző vegyszerekkel “megölni”.

6. Olaszországban sértésnek veszik, ha extra adag sajtot kérsz az ételre

beef-17040_640Fotó: Pixabay

Nehéz elképzelni a pizzát vagy a tésztát némi plusz sajt nélkül. Annak ellenére, hogy az olaszok is odáig vannak a sajtokért, jobb, ha nem kérünk többet, mint ami az ételen van. Ez sértő lehet a szakács számára, mivel azt jelenti, hogy nem ízlik a főztjük úgy, ahogy azt elkészítették.

5. Portugáliában és Egyiptomban ne kérjünk sót és borsot!

salt-3200952_640Fotó: Pixabay

Ha ebben a két országban sót vagy borsot kérünk, azzal megbánthatjuk a másikat, mivel ez a kérésünk egyenes üzenet annak, aki főzött, hogy az étel nem elég ízletes és “be akarjuk fejezni a munkájukat”.

4. Thaiföldön ne használj villát!

cutlery-1313930_640Fotó:Pixabay

A villa egy megszokott evőeszköz nálunk, ám Thaiföldön rossz néven veszik, ha villát használunk. Mindössze arra használhatjuk, hogy az ételt a kanálra tegyük vele. Semmi többre.

3. Kínában ízlett egy étel? Akkor ne egyél meg mindent a tányérról!

5514610-33623010-42-0-1536667363-1536667369-1500-1-1536667369-728-561411e0e4-1537176920Fotó: Depositphotos

Ha ízlik egy étel, gyakran semmit sem hagyunk a tányéron, hogy megmutassuk, igazán finom volt. Kínában viszont illetlenségnek számít, ugyanis az üres tányér arra utal, hogy a házigazda nem szolgált fel elég ételt, a vendégek pedig még mindig éhesek. Tehát, ha szeretnénk megdicsérni a szakácsot vagy a házigazdát, akkor hagyjunk egy kis ételt a tányéron, még akkor is, ha nagyon ízlett.

2. Teaetikett Nagy Britanniában

tea-783352_640Fotó: Pixabay

Szinte mindenki tisztában van azzal, hogy az angolok minden délután 5 órakor teáznak. Azt viszont már sokan nem tudják, hogy hogyan is isszák a teát. Általában tejjel isszák, nem szeretik, ha meleg, illetve finoman és hangtalanul kavarják meg azt a csésze közepén.

1. Légy óvatos az evőpálcikákkal Japánban!

5514660-37581960--1-0-1536929627-1536929632-1500-1-1536929632-728-59addd3fb0-1537176920Az első megengedett, a másodikat hanyagoljuk | Fotó: Depositphotos

Japánban nem ajánlatos az evőpálcikákat függőlegesen beleállítani az ételbe, ugyanis a hagyomány szerint ezt csak a temetéseken csinálják. Egy étteremben például sértésnek számít, ha ezt tesszük.

Forrás: BrightSide


Forrás: Youtube / Tasty
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Mindössze két hozzávaló, minimális energiabefektetés, és máris kész az ízletes fogás! Nem hiszed? Kattints és járj utána! Forrás: Youtube / Tasty [related-post post_id="3999029"] [related-post post_id="3997924"]

Illusztráció: Pixabay
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Vagy mondhatnánk úgy is, eddig nem sejtettük, hogy rosszul csináljuk. Ismertetünk olvasóinkkal néhány nemrég tanult fortélyt, amelynek segítségével az élelmiszerek a vártnál hosszabban megőrzik frissességüket. A Daily Mail írása az élelmiszertárolás legjobb módsze...