8 dolog, amelyre mindenképp ügyeljünk óvszerhasználat során

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: www.telegraph.co.uk
Debrecen – Sokan nem is gondolják, milyen alapvető hibákat követnek el, amikor felhúznak egy gumióvszert. Holott érdemes több fontos tényezőre is odafigyelnünk, ha el akarjuk kerülni a különböző nemi betegségeket vagy a nem kívánt terhességet. Összegyűjtöttük a 8 leggyakoribb hibát, melyeket mindenképp kerülnünk kell az óvszerhasználat során.

1. A legfontosabb, hogy mindig ellenőrizzük az óvszer lejárati idejét, mielőtt belekezdünk az aktusba, ugyanis a lejárt szavatosságú termék könnyebben elszakadhat, így nem nyújt elegendő biztonságot.

2. Rendkívül lényeges pont a kondom kinyitása, amit semmiképpen se éles, hegyes eszközzel tegyünk, mert ez esetben kiszakadhat, vagy kilyukadhat és megtörténhet a baj.

3. Ha már kibontottuk, mindenképp nézzük át alaposan a „gumit”, mert könnyen lehet, hogy gyárilag hibás és lyukas. Ez esetben teljesen elveszíti „védelmi képességét” és használatra alkalmatlanná válik.

4. Egy felmérés szerint, az óvszert használók 15-20 százaléka fordítva kezdi feltekerni a péniszre, majd amikor erre rájöttek, a kondomot megfordították, és tovább használták. Ez súlyos következményekkel is járhat, ugyanis az óvszeren pre-ejakulációs anyag maradhat, amelytől ugyanúgy teherbe lehet esni.

5. Nagyon sokan a gumióvszer felhúzásakor nem szorítják ki belőle a levegőt, amely nagy hiba, hiszen emiatt nem marad hely az ondónak és így a „gumi” könnyedén elszakadhat az aktus során.

6. Aki teheti, mindig használjon síkosítót szexuális együttlétkor, ugyanis nedvességhiány fellépésekor megnövekszik az esélye az óvszer sérülésének. De soha ne használjunk olaj alapú síkosítókat, mivel ezek roncsolják a kondom anyagát, ellentétben a víz alapúakkal.

7. Az óvszer helytelen eltávolítása szintén problémát okozhat, nagyon óvatosan kell eljárni az együttlét végét követően, nehogy ejakulátum kerüljön a hüvelybe.

8. A legtöbb ember számára magától értetődő, de a fiatalok egy része mégis egymás után kétszer, vagy többször is használ egy óvszert, ami nem csak a terhesség kockázatát, de különböző fertőzések terjedését is magával vonzza. Soha ne használjuk tehát egy kondomot egynél több alkalommal.

Címkék: , ,hirdetés