70 milliót oszt szét a Belügyminisztérium a közbiztonságra javítására

Több mint 70 millió forintnyi támogatást oszt szét a Belügyminisztérium országszerte a rendőrkapitányságok között a közbiztonság javítása érdekében. A támogatásért pályázni kellett, a legtöbbet észak-magyarországi kapitányságok nyerték el.

A pályázatot a Belügyminisztérium hirdette meg korábban “Az egyes települések közbiztonságának javítását célzó együttműködéshez kapcsolódó támogatás elnyerésére” címmel. Célja a kiemelten veszélyeztetett települések közbiztonságának javítása volt. Pénzt elnyerni a közbiztonság fenntartásában közreműködő hatóságok, a helyi önkormányzatok és a társadalmi szervezetek együttműködéséhez szükséges feltételek biztosítására és javítására, a koordináció és az együttműködés fejlesztésére, illetve új módszerek kimunkálására lehetett.

A pályázat célja volt továbbá, hogy az érintett települések közbiztonságának javítása érdekében folytatott együttműködés tapasztalatait felhasználják, hangsúlyozva azt, hogy a kis értékre elkövetett jogellenes cselekmények megelőzésében az állam mellett a lakosságnak és a civil kezdeményezésnek is teret kell kapniuk.

A bíráló bizottság véleménye alapján a támogatási összeg odaítélését Pintér Sándor belügyminiszter engedélyezte. Az első tíz helyezett között főként észak-magyarországi rendőrkapitányságok szerepelnek. Az ózdi és a nyíregyházi kapitányság egyenként több mint 14 millió forintot igényelt, míg az edelényi több mint 9 milliót. A 33 nyertes pályázó összesen több mint 70 millió forintos támogatást nyert el.

– Független Hírügynökség –