7 hétköznapi szokás, amivel ártunk az egészségünknek

Akt.:
7 hétköznapi szokás, amivel ártunk az egészségünknek
© Forrás: brightside.me
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Megszabadulni egy rossz szokástól mindig nehéz feladat. Nem is gondolná, milyen egyszerű dolgokkal árthat sokat magának.

A tüsszentés visszatartása

7-1

Amikor összezárjuk a szánkat és az orrunkat is igyekszünk befogni, a koponyában jelentős mértékben megnövekszik a nyomás, amely fejfájáshoz, az erek romlásához és még hallásproblémákhoz is vezethet.

Parfümhasználat

A parfümök készítésekor gyakran szintetikus anyagokat használnak, amelyek olcsóbbak, mint az illóolajok. Ugyanakkor éppen ezért a parfümök szédülést, hányingert és álmosságot is okozhatnak. Ráadásul irritálhatják a torkot, a szemet és a bőrt is.

Műanyag dobozban az étel

A műanyag edények rengeteg mesterséges anyagot tartalmaznak, hogy megőrizzék rugalmasságukat. Viszont amikor az ételt tároljuk, ezek az anyagok az ételbe is bejuthatnak. Jobban tennénk, ha az ennivalót üvegedényben tárolnánk.

Fogmosás közvetlenül étkezés után

7-2

A fogorvosok azt javasolják, hogy étkezést követően fél órát, vagy ha lehet, egy órát várjunk a fogmosással. Abban az esetben ugyanis, ha savas ételt fogyasztottunk és nekilátunk a fogápoláshoz, inkább ártunk magunknak, ugyanis a fog felszínén lévő savat csak mélyebbre juttatjuk.

Antibakteriális szappan

Rengeteg jótékony baktérium található a bőrünkön, viszont ha túl gyakran használunk antibakteriális szappant, akkor ezeket a baktériumokat is elpusztítjuk. A bőrgyógyászok azt ajánlják, akkor használjunk ilyen szappant, ha vágások, karcolások találhatóak a kezünkön. De nem szabad heti két alkalommal többször alkalmazni.

Szűk farmer

7-3

Habár nagyon divatosak, a szűk farmerek nyomást gyakorolnak a bőrre és az idegvégződésekre, ez pedig idegrendszeri problémához vezethet. Ha pedig mindez nem lenne elég, a szűk nadrág csökkenti a levegő áramlását, amely viszkető érzést okozhat és még a lábaink is elzsibbadhatnak.

Frissen facsart gyümölcslé

Nem mindenki tudja, de a frissen facsart gyümölcslé csak kis mértékben jó a szervezetünknek, kivéve ha valamilyen betegséggel küzdünk. A szőlőlé például nem ajánlott azoknak, akik hajlamosak az elhízásra vagy cukorbetegek. Továbbá a természetes gyümölcslevek rengeteg allergént tartalmazhatnak, ezért ha a gyerekének adna a gyümölcsléből, csak kis adagot öntsön a poharába.

(Brightside)


5 szokás, amivel minden napját indítania kellene

A reggel általában mindenkinél rohanással indul, de néhány gyakorlattal könnyebbé tehetjük az ébredést.