7 használati tárgy, amit takarítanunk kellene, de nem szoktuk

7 használati tárgy, amit takarítanunk kellene, de nem szoktuk
© Fotó: brightside.me
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Nem is gondolná, de még a szemetesünket is takarítanunk kellene. Bizony, merthogy rengeteg baktérium tenyészhet benne.

Villanykapcsolók és kilincsek

1
A legelső dolog a nap elején, és a legutolsó a nap végén, amit megérintünk az a villanykapcsoló. Mégsem szoktuk takarítani, pedig kellene. Ugyanez a helyzet a kilincsekkel, amit szintén csak megfogunk, de nem tisztítunk, pedig rengeteg baci nyüzsög azokon.

Kuka

2
A szemetet kiürítjük, de a szemetest nem, olykor pedig nem ártana kitakarítani, méghozzá úgy, hogy a kiürített kukát mosószeres vízzel kimossuk, lefertőtlenítjük, majd néhány perc elteltével szárazra töröljük.

Mosógép és mosogatógép

3
Logikátlannak tűnik egy olyan gépet takarítani, amely a ruhák és az edények tisztításért felel, de ezekben a gépekben is lerakódhat a penész és a vízkő. Ez ellen tehetünk, ha ecetes vízzel áttöröljük a gép felszínét, majd ecet és szódabikarbóna 4:1 arányú keverékét helyezzük és gépbe és azt a legmagasabb hőfokon elindítjuk.

Fogkefe tartó

4
Nem kellene fogat mosni koszos fogkefével, márpedig a fogkefénk koszos lesz, ha azt piszkos helyen tároljuk. Annyit kellene tennünk, hogy a fogkefénk tárolóját meleg vízzel elmossuk, majd szárazra töröljük.

Zuhanyfüggöny

5
Egyszerűbbnek tűnik egy újat vásárolni, mint a régit tisztogatni, de lehet nem tudta, hogy a zuhanyfüggönyt is ki lehet mosni a mosógépben. Ha viszont nem biztos benne, hogy a függöny túléli a mosást, akkor használjon szivacsot és szódabikarbónát a takarításához.

Távirányító

6
A számítógépünk billentyűzetén és a távirányítón több kórokozó lehet, mint a vécénkben, ezért olykor nem ártana megtakarítanunk azokat.

Táska és pénztárca

7
A folyamatos használattól a táskánk és a tárcánk folyamatosan piszkolódik, de milyen gyakran szoktuk tisztítani? Merthogy kell, ha nincs sok kosz, akkor elég egy nedves törlőkendővel áttörölni.

(Brightside)


14 nagyszerű trükk, amivel sokkal könnyebbé válik a konyhai munka

Az igazán tapasztalt házitündéreknek egyetlen feladat elvégzése sem okoz kihívást, hiszen ismerik már a konyhai munka csínját-bínját, és pontosan tudják, hogy mik azok az apróságok, amivel megkönnyíthetik a dolgukat. Most 14 ilyen nagyszerű tippet osztunk meg.

Címkék: , , ,