68 ember halálát okozta gyógyszerekkel

Befejeződött kedden a bírósági tárgyalása annak az amerikai orvosnak és feleségének, akik a vád szerint 68 páciens halálát okozták tömegesen felírt gyógyszerekkel, illetve a megfelelő kezelés elmulasztásával.

Stephen Schneidert és feleségét, Lindát, akik az orvos magánklinikáján dolgoztak, úgy jellemezte az ügyész, hogy “a fájdalomcsillapítók Burger Kingjét működtették.”

“Ez egy hitvány történet arról, hogyan motiválta a pénz a vádlottakat, akik futószalagon adták a gyógyszereket. “- mondta Tanya Treadway ügyész az esküdteknek. A vádlottak ügyvédje szerint viszont a biztosító társaságok felelősek, mert nem akarnak fizetni a drágább gyógyszerekért, amiket dr. Schneider felírt volna a szegény betegeknek, ezért nyomást gyakoroltak az orvosra.

Életfogytiglani börtön vár rájuk

A szövetségi bíróságon lefolytatott eljárás során törvénytelen gyógyszer-felírással, egészségbiztosítási csalással és pénzmosással vádolták az orvost és feleségét, akikre életfogytiglani börtönbüntetés vár. A vád szerint Schneider és felesége több mint 50 beteggel foglalkozott naponta, és írta fel nekik a drága gyógyszerek és kezelések helyett a fájdalomcsillapítókat a kansasi Haysville-ben lévő magánklinikájukon. A betegek közül sokan napokon belül meghaltak a megfelelő kezelés hiánya miatt.

A Schneider-házaspár nem kapott pénzt a felírt gyógyszerek után, a pénzt a biztosító társaságok és az állam becsapása révén szerezték meg. A haszonból pedig luxuskocsit, és Mexikóban luxusvillát vettek.

– Független Hírügynökség –