60 milliárddal több adót fizettünk

Akt.:
A NAV évértékelőjén
A NAV évértékelőjén - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Az Észak-Alföld Régió adó- és járulékbevételei tavaly 12,6 százalékkal nőttek.

Régiónk adó- és járulékbevétele tavaly megközelítette az 560 milliárd forintot, 62,6 milliárd forinttal túlteljesítve a megelőző évit – jelentette be évértékelő sajtótájékoztatójukon Czinege Attila, a NAV regionális főigazgatója.

Elmondása szerint a régió három megyéjében 2013-ban az ellenőrzéseik révén 46,4 milliárd forint nettó adókülönbözetet tártak fel. A kiválasztás hatékonyságát mutatja, hogy ezen vizsgálatok 82,4 százaléka zárult megállapítással, s az egy vizsgálatra jutó nettó adókülönbözet értéke 12 millióról 14,1 millió forintra emelkedett. A régióban tavaly 220 vagyonosodási vizsgálatot zártak le, a feltárt adókülönbözet átlagos összege 6 millió forint volt. Elhangzott, hogy a hátralékok kezelésében is sikeres évet tudhatnak maguk mögött, hiszen összesen 36 milliárd forintnyi tartozást sikerült behajtaniuk.

Az igazgatóság leterheltségét mutatja, hogy tavaly 2,6 millió bevallást fogadtak, az ügyfélszolgálataikat pedig 402 ezer adózó kereste fel az ügyes-bajos dolgaival. És még egy érdekes adat: tavaly 781 esetben vált szükségessé, hogy a vizsgálataik révén büntetőfeljelentést tegyenek.

HBN


Egy kisvárosnyi cigit foglaltak le
Debrecen – A vámosok és a bűnügyi nyomozók próbálnak lépést tartani a zöldhatár uraival.


Címkék: , ,