6 növény, amelynek ott a helye a hálószobában

Akt.:
6 növény, amelynek ott a helye a hálószobában
© Fotó: Pixabay
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Bemutatunk néhány növényt, amely remekül mutat a kertben, de a NASA kutatói szerint jobb, ha cserépbe ültetve a hálószobában kap helyet. Pihenéskor ugyanis rengeteg stressztől, szorongástól és szennyező anyagtól szabadít fel minket, hozzájárulva az egészséges, kiegyensúlyozott alváshoz.

1. Areca pálma

A madagaszkári csodanövény tisztítja a szoba levegőjét. Bizonyított, hogy remek hatással van azokra, akiket ledöntött a nátha, vagy netán valamilyen felső légúti megbetegedés, mivel nedvességet bocsát ki a levegőbe, leköti a szennyeződéseket és ezáltal megkönnyíti a lélegzést.

2. Aloe vera

Mindenki jól ismeri, a bőrre gyakorolt jótékony hatása miatt régóta becsben tartjuk. A NASA szerint azonban nem csak ezért hasznos a háznál. A kutatók megállapították, hogy az aloe vera – csakúgy, mint a fent említett areca pálma – fontos szerepet játszik a hálószoba levegőjének frissen tartásában. Egyrészt azáltal, hogy éjjelente folyamatosan oxigént bocsát ki, másrészt szembeszáll a levegőben található káros benzollal és formaldehiddel, amelyek a műanyagokból és tisztítószerekből szabadulnak fel.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Nemcsak méregdrága arckrémekkel és szemkörnyékápolókkal vehetjük fel a harcot az öregedéssel szemben, de táplálkozásunkkal is elősegíthetjük a folyamat lassítását. Áfonya Az egyik legegészségesebb étel, amely javára válhat bőrünknek. Telis tele van antioxidánssal, ...

3. Angol borostyán

Rendkívül hatásos fegyver a levegőben lévő penész ellen. Egy amerikai kutatás kimutatta, hogy az angol borostyán mindössze 12 óra alatt a légtérben jelenlévő penészgombák mintegy 78%-át is képes eltüntetni.

4. Törpe datolyapálma

Újabb pálmaféle, amely őrzi egészségünket. A törpe datolyapálma is kiveszi a részét a levegő megszűréséből a káros xilolok ellen vívott harccal. Nem mellesleg jól tűri a szárazságot, és rendkívül egyszerű gondozni.

Furcsa, de megszokható a készülékkel aludni
Debrecen - Az elalvás miatt bekövetkezett balesetek 44 százalékáért az apnoe lehet a felelős. Az alvási apnoe kórban szenvedők úgy horkolnak, hogy közben időnként rövidebb-hosszabb ideig nem vesznek levegőt. A légzéskimaradás alkalmával a szervezet érzékeli az oxigénhiányt és az agy parancso...

5. Boston páfrány

Remekül mutat, és a formaldehid legnagyobb ellensége.

6. Rákvirág

Rendkívül igénytelen, más növényekkel ellentétben a lakás minden zugában vígan elél, és rendkívül gyorsan fejlődik, ami már csak azért is jó hír, mert minél nagyobb, annál több méreganyagot képes megszűrni.

– Daiy Mail –