6 dolog, amit soha nem kellene tennie az ágyban

Akt.:
6 dolog, amit soha nem kellene tennie az ágyban
© Forrás: metro.co.uk
Fehérneműben alszik? És a telefonját szokta nyomkodni az ágyban? Nem jól teszi.

1. Aludnia a házi a kedvenccel

Az állatok megnyugtató hatással vannak az emberre, de nem amikor aludna, ráadásul nem is túl higiénikus megosztani velük az ágyat. Gondoljon csak a kutya- vagy macskaszőrre, nem is beszélve az élősködőkről, amelyek megtalálhatók a kedvencen.

2. Használnia a telefont

Vallja be, az utolsó dolog mielőtt elalszik az, hogy lecsekkolja a Facebook oldalát, reggel pedig az első. Viszont a mobilozás rendkívül káros hatással van az alvás minőségére. A telefonok kibocsátotta kék fény megzavarja a melatonin termelését az agyban ami álmatlansághoz vezet.

3. Dolgoznia

A pszichológusok szerint a munkát távol kell tartani a hálószobától és meg kell tartani a szövetséget aközött, hogy az ágy az alvás tere, a munkát pedig ki kell onnan zárni. Ezért a munkahelyi e-maileket sem érdemes az ágyból olvasni, hiszen az a magánélet színtere.

4. A táskát tartalmát az ágyra borítani

Az ágyunk elég nagy ahhoz, hogy elférjenek rajta azok a dolgok amiket a táskánkban tartunk, de kétszer is gondoljuk meg, mielőtt kiborítjuk. Ugyanis rengeteg baktérium található a táskán, amely akár koszosabb is lehet, mint a vécénk.

5. Alsóneműben aludni

Az alsóneműben alvás kitűnő táptalaja a baktériumoknak, és nem csak nőknél. Kutatások pedig azt is kimutatták, hogy az a férfi, aki boxer alsóban alszik árt a spermiumai termékenységének.

6. Szundikálni

Reggel szeretne még öt percet adni magának a pihenésre? Ne tegye. Ugyanis ezzel csak megzavarja a biológiai óráját és ha ez az alvás egy mélyebb fázisában történik, különösen ártalmas.

(Metro)

Címkék: , , ,