6 dolog, ami a szervezetében történik, ha felhagy a cukorfogyasztással

Akt.:
6 dolog, ami a szervezetében történik, ha felhagy a cukorfogyasztással
© Forrás: metro.co.uk
Csak egy kockát akart letörni, fél óra múlva pedig odalett az egész tábla csokoládéja? De mi történik, ha nem eszik cukrot?

1. Szebb lesz a bőre

A cukorfogyasztás során a véráramban gyorsan ingadozik a hormonok szintje, amely kedvez a pattanások kialakulásának. Ha viszont nem eszik annyi cukrot, a bőre is szebb lesz.

2. Fiatalabbnak néz ki

A Leiden Egyetem kutatói 50 és 70 év közötti embereket vizsgáltak és arra az eredményre jutottak, hogy akiknek alacsonyabb volt a glükózszint a szervezetükben, fiatalabbnak néztek ki a koruknál.


200_s
Forrás: metro.co.uk


3. Jobban alszik

Egy 2016-os tanulmány azt vizsgálta, hogy különböző ételek fogyasztása hogyan hat az alvásra. A kutatók azt mutatták ki, hogy a telített zsírokat, valamint cukrokat tartalmazó ételek fogyasztása csökkenti a mély alvás fázisának hosszát.

4. Jót tesz a szívének

Több kutatás azt bizonyítja, hogy a cukorfogyasztás összefüggésbe hozható különböző szívbetegségekkel. Azoknak az embereknek, akik túlzott mértékben fogyasztanak cukrot, háromszor nagyobb az esélyük arra, hogy szívbetegség alakuljon ki náluk, szemben azokkal, akik nem esznek annyit belőle.

5. Jobb lesz a kedve

A szakemberek kimutatták, hogy a túlzott cukor cukorfogyasztás és a depresszió kialakulása között szoros kapcsolat van. Lehet, hogy a csoki mégsem boldogít?

6. Fogyni fog

Elég keveset fogyasztani belőle és máris megvan a napi cukoradag, akár többszöröse. Ezért ha kerüli a cukrot, rövid időn belül veszíteni fog súlyából.

(Metro)

Címkék: , ,