58 versenyóra harcolt az idővel

Akt.:
58 versenyóra harcolt az idővel
58 versenyóra harcolt az idővel - © Fotó: Kedves Zilahi Enikő
Nyíracsád – Nem csökkent a népszerűsége a megye legrangosabb amatőr sakkversenyének, amelynek minden évben Nyíracsád ad otthont.

Ismét amatőr sakkbarátok töltötték meg a helyi művelődési ház nagytermét február 21-én. A nyírségi településen idén immár 11. alkalommal rendezték meg a Kathy Sándor Sakk Emlékversenyt, amelyen 5. alkalommal adták át a Pósán Ferenc-emlékkupát. Az egykori sporttársak tiszteletére rendezett ragos megmérettetést idén is a helyi sakk-kör vezetője, Szmír Mihály szervezte. A versenyt idén is megtisztelte jelenlétével Juhász Mihály, a megyei sakkszövetség elnöke.

Határon túlról is jöttek

A versenyre 15 hazai és három határon túli településről 117-en regisztráltak, a vendégeket dr. Nagy János polgármester köszöntötte. Ezt követően Szilágyi Tibor és Száva Miklós versenybírák ismertették a szabályokat, majd délelőtt tíz órakor kattantak az első versenyórák, s kezdetét vette a kilencfordulós, svájci rendszerű, ifjúsági, felnőtt, egyéni és csapatversengés. Összesen 117-en ültek táblához, 78 felnőtt és 39 ifjúsági versenyző harcolt az idővel, a pontokért. A kilenc fordulót csak a rövid ebédszünet idejére szakították félbe, az eredmény mégis csak a késő délutáni órákra született meg.

HBN–KZE


Eredmények

Óvodások:1. Simon Mihály, Szemán Milán, 2. Birki Roland 3. Wukovics József, Sinka TamásIfjúsági egyéni:

1. Schwarczenberger Csongor (Debrecen-Kis-Kossuth), 2. Palii Alex (Nagyvárad), 3. Radácsi Márton (Debreceni Sportiskola)

Ifjúsági csapat:

1. Debrecen-Kis-Kossuth (Schwarczenberger Csongor, Schwarczenberger Gábor, Szabó Tihamér ), 2. Debreceni Sportbarátok Klubja (Bodnár Máté, Kádár Mártom, Aranyi Marcell), 3. Debrecen (Szilágyi Norbert, Kacsándi Lili, Szabó Natália)

Felnőtt egyéni:

1. Sóki Béla (Székelyhíd), 2. ifj. Juhász Mihály (Debrecen), 3. Herczeg László (Nagyrábé)

Felnőtt csapat:

1.Mónospetri-Debrecen (ifj. Juhász Mihály, Jakab Zsolt, Pintér Stefán), 2. Hajdúböszörmény ( Olle Rebeka Sára, Quirikó László, Uzonyi Miklós) 3. Nyíracsád 2 (Kerti László, Béres István, Gnáj József)

A legeredményesebb helyi ifjúsági játékos: Bálega Norbert

Pósán Ferenc-emlékkupa a legeredményesebb helyi játékosnak: Kerti László