55 százalék az esélye annak, hogy a fogkeféje székletet tartalmaz

55 százalék az esélye annak, hogy a fogkeféje székletet tartalmaz
Ezzel el is érkeztünk a nap legrosszabb és egyben legundorítóbb cikkéhez is. De tény, attól még sajnos tény, elég nagy esélye van annak, hogy emberi székletet visz a szájába.

A helyzet csak tovább romlik: nagy eséllyel nem is a sajátját! A Quinnipiac Egyetemen a fürdőszobákban előforduló fekáliákat vizsgálták. Sajnos a széklet részecskéi a levegőn keresztül szinte minden tárgyra eljutnak, amikor lehúzzuk a WC-t.

A kutatás most bebizonyította, hogy a fogkefék 54,85 százalékán megtalálható volt a fekáliás baktérium még akkor is, az védőtokban volt és naponta lemosták szájvízzel. Az egészebn a legrosszabb, hogy az esetek többségében nem saját “anyagról” volt szó, hiszen egy fürdőszobát többen is használnak. Hiszen a legnagyobb gond nem is a saját széklet bevitelével van, hanem amikor közösen használt helyiségben (pl. kollégiéumban) valaki más húzza le a WC-t, szélnek ereszti a “termékét” és ezzel vírusokat és egyéb parazitákat is benyalhatunk. Ezek hasmenést, kiütéseket vagy fülgyulladást is okozhatnak.

A kutatók azt tanácsolják, hogy az ilyen fertőzések elkerülésének megelőzésére a fogkefénket inkább ne a fürdőszobában tartsuk.
hirdetés