Ötven éve a mérnökképzés élvonalában vannak

Akt.:
Ötven éve a mérnökképzés élvonalában vannak
© Fotó: unideb.hu
Debrecen – Kis intézményből nagy karrá változott az egykori Ybl-főiskola.

– Az idő igazolta azt a döntést mellyel 1965-ben megalapították a Debreceni Egyetem (DE) Műszaki Karának elődjét. Az innen kikerült hallgatók megállják a helyüket a munkaerőpiacon – jelentette ki Komolay Szabolcs alpolgármester az idén 50 éves intézmény centenáriumi ünnepségén. A városvezető hangsúlyozta: az elmúlt fél évszázadban rendkívül jó eredményeket értek el ott például az anyagvizsgálatok, a matematika és az energiafogyasztás csökkentése terén.

Bartha Elek, a DE oktatási rektorhelyettese arról beszélt, hogy a jelenleg több mint két és fél ezer hallgatót képző iskola fél évszázaddal ezelőtt kis intézmény volt. Azóta folyamatosan gyarapszik, növekszik. Jelenleg nyolc alap és hat mesterképzés, valamint számos angol nyelvű oktatás zajlik náluk. A tanárok több mint fele rendelkezik jelenleg tudományos minősítéssel.

Szűcs Edit, a DE Műszaki Karának dékánja elmondta, hogy terveik között szerepel a pilótaképzés elindítása, az elméleti tömb felújítása, illetve egy új regionális műszaki könyvtár építése.

HBN-OCs
hirdetés