5 perc hírnév

Akt.:
Budapest, 2016. február 23. Az Erdösi Lászlóné magánszemély (b) vasárnapi zárva tartásról szóló népszavazási kérdésének benyújtásában segédkező férfi (j) távozik a Nemzeti Választási Iroda épületéből 2016. február 23-án, miután megszűnt az üzletek vasárnapi zárva tartására vonatkozó népszavazási kérdés védettsége. A Kúria délelőtt megváltoztatta a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) erre vonatkozó határozatát, így új kérdést lehetett nyújtani a témában, és az NVB az elsőként beadottat fogja elbírálni.
Budapest, 2016. február 23. Az Erdösi Lászlóné magánszemély (b) vasárnapi zárva tartásról szóló népszavazási kérdésének benyújtásában segédkező férfi (j) távozik a Nemzeti Választási Iroda épületéből 2016. február 23-án, miután megszűnt az üzletek vasárnapi zárva tartására vonatkozó népszavazási kérdés védettsége. A Kúria délelőtt megváltoztatta a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) erre vonatkozó határozatát, így új kérdést lehetett nyújtani a témában, és az NVB az elsőként beadottat fogja elbírálni. - © MTI Fotó: Balogh Zoltán
A tévéműsorok már elkoptatták az öt percre mindenkit megillető hírnév jogát, mire a húsvéti Alaptörvény elkészült, talán csak ezért maradhatott ki e kodifikációs remekműből. Szabó Zsolt László jegyzete.

Bár Semjén Zsolt (KDNP) miniszterelnök-helyettes ezt a fordulatot az egyházi törvényre használta, de azt, ugye, elmeszelték Strasbourgban, az Alaptörvényt meg nem, szóval ahhoz képest az új alkotmány feltétlen kiérdemelheti ezt a becses jelzőt. Talán érdemes volna elgondolkodni a módosításon, s mégis belefoglalni, mert akkor lehetne magyarázni az Erdősi Lászlónék és Simonné Gercsényi Gabriellák trollkodását a népszavazás intézményével. Utóbbi fél percet, előbbi (vagy kopaszai) viszont már csak négy másodpercet vert a szocikra. Őket se sajnáljuk azért, mert amelyik pártot immár nem először előz be magánszemély (megtette ezt Wodicska Zoltán, de blokkolta a kezdeményezésüket már a volt monoki polgármester, de még Thürmer Gyula is), annak álságos úgy tennie, mintha nem tapasztalatból tudnák, hogy a hatalom nem nagyon válogat az eszközökben. Azokból a személyekből, akikre a percemberek bohócszerepét osztja a hatalom, lassan takaros kis iskolai tablót lehet összeállítani. Osztályfőnököt helyből is tudnék javasolni.

– Szabó Zsolt László –
hirdetés