5 mosodai titok, amit az ötcsillagos szállodák használnak

5 mosodai titok, amit az ötcsillagos szállodák használnak
© Forrás: brightside.me
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Kevéssé ismert, de hatásos trükkök, amelyek hatékonyabbá teszik mosást.

Vízhőmérséklet

a
A forró víz károsítja az anyagot, a hideg pedig nem tisztít megfelelően, illetve nem pusztítja el a kórokozókat. A víz a 90 ℃ helyett legyen inkább 40-60 ℃, ez elegendő ahhoz, hogy a ruhák tiszták legyenek, és így az anyag sem sérül.

A mosógép töltése

b
Ne pakolja tele a mosógépet, csak a tartály 80 százalékáig, különben a ruhákat a gép nem tudja megfelelően kimosni. Az sem jó, ha túl kevés ruhát tesz a gépbe, mert akkor az kárt tehet azokban.

Mosószer

c
A klímaberendezések hajlamosak megkeményíteni a ruhát, ezért a szállodákban 90 ml ecetet adnak a mosószerhez, amely segít ezt megelőzni.

Folteltávolítás

d
Édesítőszerrel, vagy keményítővel könnyedén megszabadulhat az olajos foltoktól. Azt követően egyszerűen mossa ki a ruhákat.

A bor-, illetve kávéfoltok eltávolításához sót használjon. A vízbe tegyen sót, majd hagyja abban ázni egy órán keresztül, mielőtt kimossa a ruhát.

A sárga foltok ellen a fehér ruhán a szódabikarbóna a hatásos fegyver, egyszerűen tegyen a mosóporhoz fél csésze szódabikarbónát és a ruhái fehérek lesznek.

Szárítás

f
A szakemberek azt javasolják, hogy szabad levegőn szárítsuk a ruhákat, amikor pedig törölközőt mosunk, tegyünk a dobba egy teniszlabdát, hogy a ruhák puhák maradjanak.

(Brightside)


Fotó: brightside.me
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Ne dobja ki a ruháit, ha már menthetetlennek tűnik, lehet, hogy tudunk a problémára egy jó megoldást. Az ecetes vatta segít eltávolítani a tintát a bőrről. Az apró gyűrődésekhez nem muszáj egyből előkapnia a vasalót, elég, ha a hajvasalóját melegíti fel. ...