5 dolog, amit minden nap használunk, pedig káros az egészségre

Akt.:
5 dolog, amit minden nap használunk, pedig káros az egészségre
© Forrás: brightside.me
A gyártók gyakran olyan termékekkel céloznak meg minket, amelyekre valójában nincs is szükségünk. Némelyek közülük pedig nemcsak, hogy haszontalanok, de még az egészségre is ártalmasak.

Műanyag ételtároló

a
A műanyag önmagában nem káros, viszont az edényt folyamatosan mossuk, melegítjük miközben a káros anyagok kikerülnek abból és a doboz mérgezővé válik. Ügyeljen arra, hogy öt hónapnál hosszabb ideig ne használjon tovább egy műanyag edényt, illetve soha ne mikrózzon abban ételt.

Műanyag kerti papucs

b
Emberek milliói használják, nap mint nap, de ez a lábbeli nem biztosítja a sarkak stabilitását, ez pedig a lábujjak deformitásához, illetve kalluszok kialakulásához vezethet. A másik ok, amiért érdemesebb egy kényelmes lábbelit választani, az az, hogy ennek a papucsnak a hosszú távú használata a láb fájdalmához vezethet.

Szempillafesték

c
Fordítson nagyobb figyelmet az összetevőkre, amikor legközelebb szempillafestéket vásárol. Néhány összetevő, úgy mint a parabének vagy az alumíniumpor veszélyes lehet a szemére. Fontos, hogy ne használja más szempillaspirálját, különben könnyen baktériumokat vihet át a szemére.

Tapadásmentes edények

d
A tapadásmentes hatást a perfluorozott vegyi anyagok hozzák létre, ha azonban ennek a hőmérséklete meghaladja a 230 fokot, akkor bizonyos mennyiségű méreganyagok szabadulhatnak fel. Dán kutatók megállapították, hogy ezek a mérgező anyagok kimutathatók az emberi vérben.

Antibakteriális szappan

e
Az antibakteriális szappanban alkalmazott fertőtlenítőszer mennyisége 0,1-0,3% lehet, de ez elegendő ahhoz, hogy gyengítse az immunrendszert. Kutatások pedig kimutatták, hogy egy közönséges szappan is képes megszabadítani a bőrt a baktériumoktól.

(Brightside)


Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A mértéktelen cukorfogyasztás komoly hatással lehet az egészségre, súlygyarapodáshoz, hangulatingadozáshoz és még függőséghez is vezethet. De mi történik a szervezetünkben, ha csökkentjük a bevitt cukor mennyiségét? Ha a napi cukoradagot hat teáskanálnyi cukorban ...