Helyi közélet

2015.08.26. 15:31

Újra vízbe szállhatunk a Tóth Árpád Gimánziumban

Debrecen - Három évnyi várakozás után újra használhatják majd az uszodát.

Debrecen - Három évnyi várakozás után újra használhatják majd az uszodát.

A Tóth Árpád Gimnáziumban immáron évek óta használaton kívül van az 1996-ban épült uszoda, amelyben a klóros víztől elkorrodált a medencefal és a tartószerkezet is. Egy, a helyszínen megtartott sajtótájékoztatón Papp László polgármester elárulta, a problémára a választási kampány során egy lakossági fórumon hívták fel figyelmét, s az önkormányzat meg is tette a szükséges lépéseket ebben az ügyben. Az idei költségvetésből bruttó 85 millió forintot különítettek el a beruházásra, s a munkálatok a keddi nap folyamán el is kezdődtek.

– Egyedül az sajnálatos, hogy az előkészületek, a közbeszerzési eljárás lefolytatásának elhúzódása miatt az iskolakezdésre még nem állhat a tanulók és az úszni vágyók rendelkezésére az uszoda, de novembertől újra üzemképes lesz a csarnok – emelte ki Papp László.

A beruházás során a régi, elkorrodált medencetestet elbontják, helyette szilárd, vasbeton technológiával készült, fóliával bélelt medence épül. Az elavult és több helyen sérült padlót és az oldalfali burkolatot is cserélik, mint ahogyan a medencetér álmennyezetét is, illetve energiatakarékos megvilágítást szerelnek be. A vízgépészet is megújul: a jelenlegi vízkezelési szabályoknak megfelelő, korszerű homokszűrőket és szivattyúkat építenek be. Emellett vegyszermentes fertőtlenítést segítő UV-szűrős technológia is kerül az uszodába, amelynek november 10-re kell elkészülnie. Az iskola igazgatója, Fenyősné Kircsi Amália kiemelte, ez amiatt is fontos lépés, mert a mindennapos testnevelés bevezetése óta helyhiánnyal küzdöttek a tornaórák megtartása kapcsán, s ezen a mostani felújítás nagyban enyhíteni fog.

HBN-VÉZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában