45 éves a Hajdúsági Múzeum Baráti Köre

45 éves a Hajdúsági Múzeum Baráti Köre
© Fotó: Horváth Tamás
Hajdúböszörmény – Ágyúlövésekkel, és megannyi programmal hívta fel a böszörményi lakosság figyelmét a város napi rendezvénysorozatra a Hajdúsági Múzeum Baráti Köre és Városi Lőegylet szeptember 8-án.

Az intézmény munkatársai, illetve az baráti kör tagjai különleges módon, a rendezvényen köszönték meg a partnerintézményeknek, szervezeteknek az együttműködést, támogatást.

A programon a Civilek a Lakóhelyért Egyesület sütőasszonyai kemencés finomságokat kínáltak, a Vidi-Ér Vidért Közhasznú Egyesület, valamint a Zöld Kör önkéntesei pedig játszóházas programokkal készültek a kicsiknek. A rendezvényen emellett a baráti kör tagjai és az intézmény dolgozói fegyver- és katonai bemutatóval, valamint népi játszóházzal várták az óvodás, iskolás korosztályt. A gyerekek körében népszerűnek bizonyult a sárkányverés, valamint Katonka Szabolcs kovács bemutatója is.

Fotó: Horváth Tamás Fotó: Horváth Tamás ©

A rendezvényen két kiállítást is láthatott a nagyközönség. Tíz tablón mutatták be a Hajdúsági Múzeum Baráti Körének elmúlt 45 évét, a szervezet tevékenységét, valamint egy rendhagyó kiállítást is megnyitottak Pál Nagy János és Dombi Erzsébet leszármazottainak „kinek hínak? hol lakol? szegről végről rokonok vagyunk…” címmel. Ez utóbbi megnyitóján Sőrés István alpolgármester elmondta, a kiállítás kulcsszavai az identitástudat, a név, a lakóhely, az otthon. Így, tágabb értelemben ezek a fogalmak határozzák meg mindannyiunk életét, személyiségét. Ezért ad sokat e tárlat, a Pálnagy-család családtörténeti, képzőművészeti hagyatékát is felvillantó tartalma mellett. Szekeres Gyula igazgató hozzátette, a formabontó kiállítás egyszerre olvastatja, művelteti, elgondolkodtatja a látogatót. Mindemellett pedig különleges módon egy család életébe is bepillantást enged.

A tárlat megnyitóját követően Pál Nagy Balázs köszönetét fejezte ki a múzeum kollektívájának, valamint feleségének, Vörösmarty Ritának, a kiállítás ötletgazdájának a kiállítás szervezésében nyújtott munkáját.

Majd egy úgynevezett életfát, egy gingko bilobát ültettek el a múzeumkertben, ezt követően pedig Sántha Antal emlékplakettel ismerte el Pál Nagy Balázs tevékenységét a hajdúböszörményi festészetért végzett kiemelkedő munka elismeréseként.

A program zárásaként a Másik Oldal zenekar és a Retronome adott koncertet, valamint Scholtz Róbert Gergely régészeti előadását hallhatták az érdeklődők.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés