360 fokos videó: Tizenkét kis gólya a Mályi Madármentők védelmében

Akt.:
360 fokos videó: Tizenkét kis gólya a Mályi Madármentők védelmében
© Forrás: hirek360.hu
Mályi, Miskolc – A Mályi Madármentő Állomás egész évben a bajbajutott állatok menedéke – nem csupán szárnyas barátainkra korlátozva.

Mások mellett, jelenleg 12 fiatal gólya vendégeskedik náluk, akik nyár végéig nőnek és erősödnek a madármentőknél.

Meglepő, és kissé zavaró, nyávogásra hasonlító hangok közepette fogadott minket a gólyasereg, akikről Lehoczky Krisztián, a Mályi Természetvédelmi Egyesület elnöke elmondta, hogy a nyár folyamán költöztek be ideiglenesen hozzájuk. Közülük öten még tojásban, majd keltetés után, Mályiban látták meg a napvilágot. A többiek valami oknál fogva kiestek a fészkükből, és új otthonra volt szükségük.

Krisztiánék nevelgetik őket, aminek része az etetés is: fejenként napi 1 kiló ételt fogyasztanak el, az egyik alkalom közepére pedig mi is betehettük 360 fokos kameránkat.

Aranyéletük van a körülményekhez képest, hiszen addig maradhatnak Mályiban, ameddig szeretnének. Most még fejlődnek: van, akinek még a tollazata sem nőtt ki teljesen, mások már szárnyaikat próbálgatják. Krisztián elmondása szerint fokozatosan hagyják majd el az udvart. Eleinte repülnek pár kört, és visszajönnek, végül irány Afrika – augusztus 20. környékén becsatlakoznak egy felettük vonuló gólyacsapathoz.

Király Csaba | hirek360.hu


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!


Sörgőzös mesevilág - Vendégként nézhettünk be a sörgyártás rejtelmeibe
Bőcs, Miskolc - Hogyan készül a sör? Többek között ez is kiderült a sörgyárban. A Borsodi Sörgyár ugyan Magyarország legfiatalabbja a piacon, ennek ellenére impozáns produkciós mutatókkal büszkélkedhet, és jelentős fejlesztéseket tervez. A cég hivatalos eseményen mesélt eredményeiről a sajtó munk...

Az evangélikus templom belseje
Miskolc - Miskolc egyik legnagyobb istenháza: a belvárosi evangélikus templom. A miskolci Városháza, a Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium és a Fráter György Katolikus Gimnázium között a szemfüles városlakó kiszúrhat egy kimagasló templomtornyot. A város központjában „rejtőzik” a maga 55,5 métere...