360 fokos videó: Tavaszi takarítás a Nagyerdőn

Akt.:
360 fokos videó: Tavaszi takarítás a Nagyerdőn
© Fotó: Hajdu Ágnes
Debrecen – A Teszedd! hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma, melynek keretében országszerte több százezer ember gyűjt szemetet március 18-tól 24-ig. Az Agóra Tudományos Élményközpont csapata is csatlakozott az akcióhoz, s kedden délelőtt órákon keresztül takarították a Nagyerdőt.

– Munkatársaimnak és nekem is rendkívül fontos a környezetünk védelme, tisztasága. Nagy figyelmet fordítunk erre a mindennapjaink során, így nem hagyhatunk ki egy ilyen eseményt. Három éve csatlakoztunk ehhez a programhoz, azóta minden évben a Nagyerdőn szedjük a szemetet, hiszen gyakran járunk erre, és látjuk, milyen állapotok uralkodnak. Természetesen külsősöknek is van lehetőségük csatlakozni, ahogy azt idén is megtették néhányan – osztotta meg gondolatait Soha Rudolf Ferenc, az intézmény fizikusa.

Mindenféle – köztük jó néhány gyomorforgató – hulladékkal találkozhattak a „szerencsés” önkéntesek, melyek döntő többsége sajnos a nem lebomló kategóriába sorolható. Az idei akció legextrémebb szemete egy rozoga állapotban lévő sátor volt üres üvegekkel megtöltve. Talán még a tavalyi Campus Fesztiválról maradhatott az erdőben.

Mint az esetek nagy százalékában, itt is a megelőzés lenne a fontos, így a TeSzedd! résztvevői mindenkit arra buzdítanak, hogy használják a szemeteseket.

– Hírek 360 / Hajdu Ágnes –


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera háta mögött! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!


Debrecen - Ezzel a szlogennel csatlakozott az országos hulladékgyűjtési akcióhoz a debreceni önkormányzat. Papp László polgármester tájékoztatóján azt mondta: csak összefogással lehet megtisztítani a debreceni közterületeket a szeméttől. Március 18-án reggel Papp László polgármester, Barcsa Lajos...

Debrecen - Az Agóra Tudományos Élményközpont csapata Debrecenben, a stadionnal szemben, a Nagyerdei körút mellett lévő erdősávot tisztította kedden a TeSzedd! szemétszedési akció keretében. Fotó: Matey István [related-post post_id="4175293"]