360 fokos videó: Szódásszifon és vizeskanna – Locsolkodás DNE-módra

360 fokos videó: Szódásszifon és vizeskanna – Locsolkodás DNE-módra
© Forrás: YouTube / Hírek360
Debrecen – Húsvéthétfőn a Debreceni Népi Együttes (DNE) lovasszekerére szálltunk, akik már 10. éve járják a cívisváros utcáit, hogy meglocsolják a lánykákat. De nem is akárhogyan!


Reggel a Homokkerti Közösségi Házból, a szekéren már bekészített kancsóval, szódásszifonnal és vödörrel indultak útnak a legények. Előre egyeztetett helyszínekre mentek, ahol már várták őket a néptáncos lányok – titkon tudván, hogy mire számíthatnak.

Zenekart fogadunk, szekereket, és a megbeszélt helyeken megállunk, ahol élőzenével és verssel köszöntjük a lányokat, utána pedig jöhet a vödrös locsolás. Addig öntjük a vizet a lányokra, amíg van a kannánkban”

– mesélte Puskás László Péter, a DNE felnőtt tánckarának vezetője. Majd hozzátette: az egész napot el tudjuk azzal tölteni, hogy beszélgetünk és népdalokat énekelünk. Amit a próbateremben nem sikerül megoldanunk – gondunkat, bánatunkat vagy örömünket -, itt kiadjuk, és természetesen a tánc sem maradhat el, hiszen a lányokat meg kell táncoltatni.

A cikk folytatása a Hírek360.hu-n érhető el.

Kiss Dóra | Hírek360.hu


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért fel iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!


A Debreceni Népi Együttes húsvéti locsolkodása
Debrecen - A Debreceni Népi együttes újra megmutatta, hogy is néz ki egy tradicionális húsvéti locsolkodás az ő értelmezésükben. Fotó: Derencsényi István [related-post post_id="3815111"] [related-post post_id="3815043"]