360 fokos videó: szakmáztak egyet a Brassai diákjai

360 fokos videó: szakmáztak egyet a Brassai diákjai
© Forrás: YouTube / Hírek360
Debrecen – A Debreceni Szakképzési Centrum Brassai Sámuel Gimnázium és Műszaki Szakgimnáziuma első alkalommal rendezett közlekedési napot szerdán.

A délután folyamán a gimnázium diákjai szaktanárukkal együtt közelebbről, szakmai szemmel is megnézhették az Intertanker Zrt. Debrecenben gyártott elektromos midibuszát, a DKV Zrt. egyik trolibuszát és az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. távolsági autóbuszát.

Az iskolában a tanulók közlekedéshez kötődő szakmákat tanulnak: szállítmányozási és logisztikai ügyintéző, gépjárműszerelő és autóelektronikai műszerész, továbbá autószerelő is lehet belőlük. A fiatalok beleshettek a trolibusz motorterébe, és a sofőrülést is kipróbálhatták.

– A szerelő műhelyekben elsősorban személyautókkal találkoznak a diákok. Egy elektromos busznak vagy trolibusznak, de még egy dízelautóbusznak is más a technikai felépítése. Erre szolgál ez a nap, hogyan jobban meg tudják ismerni ezeket a technikai dolgokat is – mondta el a hirek360.hu-nak Juhász Péter, a Diákönkormányzat elnöke.

Nagy Dóra / Hírek360.hu


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért fel iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!


Közlekedési nap a Brassaiban
Debrecen - Közlekedési Nap keretében ismerhették meg jobban a Brassai Sámuel Gimnázium és Műszaki Szakgimnázium diákjai a Debrecenben is használatban lévő buszokat. Emellett a közlekedés jogi hátteréről is tanulhattak, valamint egy kvízben tudásukról is számot adhattak. Első alkalommal tartott Kö...