360 fokos videó: saját székhelye lesz a Debreceni Népi Együttesnek

360 fokos videó: saját székhelye lesz a Debreceni Népi Együttesnek
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A Borsos József-féle házat csinosítják ki a hagyományőrzők.

A Debreceni Népi Együttes (DNE) a Let’s Colour Településszépítő Egyesület 2018-as pályázatának egyik fődíjasaként több mint 800 négyzetméterre elegendő falfestéket, a megvalósításhoz szükséges felszerelést és szakértői tanácsadást nyert el, az új székhelyének megszépítéséhez. Az előkészítés, gipszkartonozás, kőműves munkák és a mély alapozás után a színezés szerdán reggel vette kezdetét.

Az együttes szeptember 15-től már birtokba veheti újonnan, saját kezűleg festett és díszített épületét. A Rakovszky Dániel utca 8. szám alatti sarki ház, már közel tíz éve üresen áll. A DNE az önkormányzattól vehette át az ingatlant, amikor is érkezett a másik jó hír, hogy a felújítással sem kell bajlódni.

Felvidítani a falakat

– A Let’s Colour Településszépítő Egyesület már nyolcadik év ír ki minden évben pályázatot. Ezekre bármelyik olyan Magyarországi közösség jelentkezhet, akinek a környezetében van felújítandó, szürke, lehangolt falfelület. Viszonylag hosszú folyamat, legalább két hónap volt az elbírálás: egy online szavazás, majd egy döntőbe jutás után és zsűri értékelést követően nyerte meg a DNE a pályázatot – mondta Nagy Gergely, a Let’s Colour Településszépítő Egyesület szóvivője.

festes2Fotó: Molnár Péter

A cikk folytatását elolvashatja a Hírek 360 oldalán.- Nagy Dóra / Hírek 360 –


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera háta mögött! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!