360 fokos videó: óriáskerekes adventi vásár Debrecenben

Akt.:
360 fokos videó: óriáskerekes adventi vásár Debrecenben
© Forrás: YouTube / Hírek 360
Debrecen – Nemrég Debrecen főterén is beindult az adventi forgatag. A Kossuth teret és a Piac utcát több mint 100 faházikó és 120 árus vette birtokba. A karácsonyi hangulatot a 30 méteres óriáskerék teszi teljessé.

Már november végén kinyitották ”kapuikat” a házikók, ahol gazdag gasztronómiai kínálattal, egyedi kézműves termékekkel, ellenállhatatlan cukros édességekkel és lélekmelegítő forralt borral várják a karácsonyra készülődőket. A gasztrotúránk legkülönlegesebb élménye, hogy megkóstolhattuk a debreceni bagettet.

– A debreceni bagett, attól debreceni, hogy debreceni kolbász van benne. Teszünk bele még házi készítésű paradicsomkrémet, amit lilahagymával terítünk be, utána a megsütött debreceni kolbászt rakjuk a hagymára és kétféle cheddar sajttal szórjuk meg a tetejét. Mindezek után a kemencébe rakjuk, megvárjuk, hogy szépen megpiruljon rajta a sajt és már ehetjük is – árulta el a hirek360.hu-nak Tokaji Kiss Zoltán, a debreceni bagett ötletgazdája.

Az adventi forgatag a 30 méteres óriáskerékkel lett színesebb és még nagyobb, a Nagytemplom előtt felállított 15 méteres karácsonyfa eltörpül mellette. Az ünnepi fények bearanyozzák Debrecen főutcáját; az illatok keverednek, szól a karácsonyi meghitt zene a hangszórókból és még a hideget sem érezzük a forralt bornak vagy a házi tejszínhabos forró kakaónak köszönhetően.

Ebben az időszakban is számos ünnepi program várja az adventi forgatagba látogatókat. A Nagytemplomnál közös gyertyagyújtással készülnek a három adventi vasárnapon és szentestét megelőzően kivételesen szombaton, 23-án. A Régi Városháza belső udvarán is meglepetések várják az érdeklődőket – a jelszó a mézeskalács.

Az adventi villamosok is útjukra indultak, sőt vasárnaponként az 1-es és 2-es vonalon élőzenés járatokon utazhatunk november 26. és december 23. között bárki végigsétálhat a debreceni adventi vásárban, és fényárban úszó főutcán sétálva titokban reménykedhet a fehér karácsonyban.

Kiss Dóra/Hírek 360


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért fel iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!


Debrecen - Vasárnap este felgyulladtak a karácsonyi fények a cívisváros főterén, az attrakciót rengetegen csodálták meg. Ha nem látta még élőben a díszkivilágítást, ez a videó garantáltan meghozza a kedvét ahhoz, hogy tegyen egy kört az adventi vásárban. Forrás: YouTube / Debrecen 2023 ...

Debrecen - Már forog a Debrecen Eye. Ott voltunk, felültünk, nézz körül te is Debrecen főterén a magasból! Ha advent, akkor vásár. Szépen sorakoznak cívis városban is egymás mellett a kis faházak, amik november 25-én nyitják ki ajtajaikat. A Debreceni Adventi Vásár minden évben egy igazi családi ...