360 fokos videó: mezőgazdasági Forma–1 Hajdúböszörményben

Akt.:
360 fokos videó: mezőgazdasági Forma–1 Hajdúböszörményben
© Forrás: YouTube / Hírek360
Hajdúböszörmény – Hat kilométer hosszan sorakoztak a parádéra a versenygépek.

Kezdetét vette a háromnapos Traktorhúzó Európa Kupa és Amatőr Traktorhúzó Verseny, amelyet már hetedik alkalommal tartanak meg Hajdúböszörményben. A rendezvény első napja a hagyományos traktorkarnevállal rajtolt pénteken. Tizenhat éve már gyökeret vert a tractor pulling (traktorhúzás) és az azt megelőző felvonulás Böszörmény utcáin.

Hétvégén az erőgépek Mekkájává változik az ország negyedik legnagyobb városa. Szombaton a Mini Modified versenytraktorok kategóriájában mérik össze erejüket az Európa-kupáért, majd másnap a Pro Stock gépek osztályában lesznek futamok. Dízelfüst és több ezer lóerős traktorok viadala – talán ez jellemzi legjobban, ami látható és hallható lesz a lelátókról; az élmény garantált a majdnem 30 fokos hőségben.

Magyarországon csekély számú versenygéppel találkozhatunk.

– Büszkén mondhatom, hogy már hetedjére tartunk Európa-kupát, és általában duplázunk, ugyanis minden évben két kategóriában indulnak a versenyzők. Akad olyan ország, ahol több száz gép van, de húsz év alatt csak egy Európa-kupát szerveztek – büszkélkedett Bodnár János ötletgazda, a Hajdúböszörményi Traktorhúzó Egyesület elnöke.

Nagy Dóra | Hírek360.hu


Fotó: Molnár Péter
Hajdúböszörmény - Látványos, vidám felvonulással megkezdődött pénteken Hajdúböszörményben a Traktorhúzó Európa Kupa. A füstölő óriások futamait hétvégén láthatja a közönség. Fotó: Molnár Péter [related-post post_id="3949260"]