360 fokos videó: megfőzték a zsűrit az elítéltek

360 fokos videó: megfőzték a zsűrit az elítéltek
© Fotó: Hírek360.hu
Debrecen – Két év tananyagát egy év alatt sajátították el a fogvatartottak.

Fahéjas hideg meggyleves, kijevi csirkemell burgonyapürével és Gundel-palacsinta. Ez csak egy menüsor a hét fogvatartott által elkészített ételek közül, ugyanis a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben az elítéltek szakácsképzésből tettek elméleti, majd gyakorlati vizsgát.

A Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet és a Debreceni Szakképzési Centrum 2016-ban kötött együttműködési megállapodást. Tavaly festő-mázoló képzésen vehettek részt a fogvatartottak.

A büntetés-végrehajtási országos parancsnokságnak minden esetben célja az ilyen oktatások, képzések tartása, és mindezeket úgy kell kiválasztani, hogy a munkaerőpiacon be tudjanak illeszkedni az elítéltek”

– mondta el Tóth Tibor István százados, bv. osztályvezető-helyettes. – A kihúzott tételeken szereplő ételeket kellett elkészíteniük. Egy levesre, főételre, valamint desszertre 360 percük volt a fogvatartottaknak.

Május utolsó péntekjén mind a heten sikeres vizsgát tettek, így átvehették a szakmunkás-bizonyítványukat.

Nagy Dóra | Hírek360.hu


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért fel iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!