360 fokos videó: készülnek a karneváli kocsik

Akt.:
360 fokos videó: készülnek a karneváli kocsik
© Fotó: Hírek 360
Debrecen – Csaknem 700 ezer élő virág ékesíti majd a karneváli kocsikat.

Idén tizenhat, mesterien megalkotott virágkompozíciókat bemutató kocsi vonul fel a cívisváros egyik legnépszerűbb eseményén, a virágkarneválon. S bár a friss virágok csak augusztus 19-én kerülnek a kocsikra, azok kialakítása természetesen javában zajlik. Debrecenben két műhelyben készülnek a kompozíciók, mindkét helyre ellátogattunk.

A Medicor udvarán több egyetemi hallgató, szobrász és szerkezetlakatos tevékenykedett ottjártunkkor, hatalmas hungarocell formák között Gulyás Tamás virágkocsi-készítővel beszélgettünk a díszítés folyamatáról.

– Itt most tizenkét virágkocsi készül, illetve kettő még érkezik majd, csak díszítésre. A folyamat tervezéssel kezdődött, a végleges terv alapján a szobrászok nyers hungarocellből szobrokat, a szerkezetlakatosok pedig egy stabilitást adó vasvázat készítenek. A hungarocelleket színazonosra festjük, illetve a száraz virágok ragasztásos vagy tűzési technikával a huszadikát megelőző hetekben a helyükre kerülnek.

A virágkocsikat száraz és friss virágok tízezreiből építik fel. Az, hogy mennyi virág kerül fel egy kocsira, a kompozíciótól függ. Az idei meglepetéskocsi egy tigrist ábrázol majd, ehhez például 120-130 ezer virág szükséges, de a kisebbeknél is 50-60 ezer fej dáliát használnak. Összesen 680 ezer szálat rendeltek; tavaly ez a szám 470 ezer körül volt, bár 2018-ban hárommal több, összesen 14 élő virágos kocsi látható majd.

A cikk folytatását elolvashatja a Hírek 360 oldalán.

– Kiss Dóra / Hírek 360 –


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera háta mögött! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!


Széles Diána és Florin Birta a keddi sajtótájékoztatón
Debrecen - Közös virágkocsit indít Debrecen és Nagyvárad, valamint Hajdú-Bihar és Bihar megye. A Debreceni Virágkarnevál a határainkon inneni és túli együttműködéseknek köszönhetően ma már óriási branddé (márkanévvé, védjeggyé) nőtte ki magát, amit a Duna Televízión évről évre mintegy ötmillióan ...

Fotó: unideb.hu
Debrecen - A nemzetköziesség a központi tematikája az idei Debreceni Virágkarneválnak, amelyhez már 11. alkalommal csatlakozik virágkompozíciójával a Debreceni Egyetem. A nemzetközi kapcsolatok demonstrálása nem jelent nehéz feladatot, hiszen a Debreceni Egyetem hazánk legnagyobb és legnépszerűbb...

A 2018-as Debreceni Virágkarnevál országos beharangozó sajtótájékoztatóján
Debrecen - Óriástigrissel, közösségi díszítéssel és fényfestéssel is készülnek. Még több élővirággal, virágkocsival, lelátóval, programmal és gasztronómiai kínálattal várja a látogatókat idén a Debreceni Virágkarnevál, melyen ezúttal sem maradhat el a fergeteges Karneváléj, a már népszerűvé vált ...