360 fokos videó: Karneváli parádéval kezdődött a Bartók Plusz Operafesztivál Miskolcon

360 fokos videó: Karneváli parádéval kezdődött a Bartók Plusz Operafesztivál Miskolcon
© Fotó: Vajda János
Miskolc – A miskolci főutcát mazsorettek, fúvós és ütős szekció, zászlósok, gólyalábasok, jelmezesek, sőt még csokrot dobó menyasszonyok, mobil zongorás, motoros, illetve Marilyn Monroe és Donald Trump vették birtokukba június 8-án.

Színes, sokszereplős nyitóparádéval vette kezdetét a Bartók Plusz Operafesztivál, ami június 8. és 17. között várja a látogatókat.

Az ezredforduló óta Miskolc nyaranta az operakedvelők fellegvárává változik néhány napra. A 2018-as Bartók Plusz Operafesztivál parádéval vette kezdetét, amit egy kicsit szimbolikus értékűnek is tekinthetünk. A főutcát lepték el, a hétköznapi életterünket a felvonulók, ami szinkronban van a program újkori egyik fő célkitűzésével.

Sztereotípia él a köztudatban az operával mint műfajjal szemben: egy nehezen emészthető, magas művészeti ág, ami távol áll az átlagembertől. A szervezők az Ezrek operája, a „Legyen az opera mindenkié!” elgondolás mentén igyekeznek lebontani ezt az elképzelést. Nagyon izgalmas módját választották ennek, hiszen az operatörténelem remekműveit, például Mozart Don Giovanniját szabadtéren, újragondolva, ingyenesen adják elő a nagyközönségnek – a díszlet szerepét pedig a városkép játssza.

Fotó: Vajda János Fotó: Vajda János ©

Ez csupán egy eleme a fesztivál számos programjának (amik között ide kattintva csemegézhetünk részletesen), hiszen emellett a szabadban lépnek fel zenészek, táncosok, színészek, balettosok és még sokan mások. Ezzel varázsolva fesztiválhangulatot a miskolci utcákra, ami igazi cáfolat a műfaji előítéletekre.

Király Csaba | hirek360.hu


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!


Miskolc - Látványos nyitóparádéval kezdődött el pénteken a Bartók Plusz Operafesztivál. Tíz napig ismét az opera, a zene, a művészetek fővárosa lesz Miskolc.
Fotó: Vajda János ©
- ÉM -