360 fokos videó: hátrányos helyzetű társuk bőrébe bújhattak

360 fokos videó: hátrányos helyzetű társuk bőrébe bújhattak
© Forrás: YouTube / Hírek360
Debrecen – A Magyar Parasport Napja alkalmából az ország több iskolájában is rendezvényeket szerveztek azzal a céllal, hogy a parasportok kipróbálásával közelebb kerüljön egymáshoz az épek többségi és a fogyatékosok kisebbségi társadalma.


A debreceni Fazekas Mihály Általános Iskolában az országos Lélekmozgató programsorozat keretében megrendezett eseményen a hetedik osztályos tanulóknak „érzékenyítő” sportfeladatokban kellett teljesíteniük a testnevelés órán, azaz kipróbálhatták a fogyatékos csapatsportágakat – az eseményen mi is ott voltunk 360 fokos kameránkkal.

A diákok sorverseny keretein belül kerekesszékkel szlalomoztak a bóják között, majd vakfutás címen, a bekötött szemű társukat szavakkal és kézzel segítették az akadályok kikerülésében. Utolsó feladatként a hallásukra hagyatkozhattak a résztvevők, hiszen kipróbálhatták a csörgőlabdát.

Nagy Dóra | Hírek360.hu


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért fel iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!